UŽASNO: Kolarova VREĐAJU sa OVIM?!

Kapiten srpske reprezentacije na udaru tvrdog navijačkog jezgra Vučice

Najtvrdokorniji navijači Rome nikad ga nisu previše ni voleli zbog toga što je prvo igrao za Lacio. Poštovanje za prikazano na terenu i ništa više od toga. Oni umereniji su ipak dozvolili Aleksandru Kolarovu da im se uvuče pod kožu. Međutim, ljubav nije potrajala, pa su jutros po italijanskim medijima jedna od tema dana uvredljivi komentari na račun kapitena srpske reprezentacije ispisani po rimskim zidovima.
“Kolarov, Hrvat“, jedan je od načina na koji su Vučicini ultrasi pokušali da isprovociraju 33-godišnjeg levog beka, ali druga parola mnogo više govori.
“Kolarov, abbasa la cresta“.

U slobodnom prevodu: “Spusti glavu“. Poruka koja se može tumačiti na dva načina. Prva interpretacija: spusti glavu iz oblaka. Kolarovu tribina zamera da je previše arogantan, pamti još onaj intervju u kome je rekao da se navijači baš i ne razumeju mnogo u fudbal.

Druga interpretacija je međutim mnogo aktuelnija. Navijači su naime pobesneli nakon što je Roma u prvenstvenom sudaru protiv Atalante (3:3) izgubila tri gola prednosti. Kad je ekipa vozom krenula na Kup gostovanje u Firencu grupa navijača ju je presrela. Jedan je, valjda u želji da ih motiviše, doviknuo: “Dignite glave“ ili “Probudite se“, otprilike je isto značenje. Kolarov i Kostas Manolas su ljutito odgovorili, u afektu navodno čak pominjući i majku navijača. Manolasu je izgleda oprošteno, Kolarovu očigledno nije.

Prva reakcija viđena je odmah posle debakla u Firenci (1:7), iako je klub pokušao da izbegne susret sa navijačima time što se za Rim ekipa vratila autobusom. Grupa ultrasa čekala ju je ispred trening centra Trigorija i autobus zasula kamenjem, jajima i flašama.

Sad je izdvojila Kolarova kao prvu metu. Uostalom, Kolarov je zbog te prošlosti u taboru večitog rivala prilično laka meta. Posebno zbog toga što nije kao neki pokušavao da se po dolasku u Rim dodvori “najvernijima“, pa nije recimo posle utakmica – posebno gostujućih – trčao do tribina da se, zavisno od rezultata, zahvali ili izvini navijačima. Ili barem to nije radio sa tolikim „entuzijazmom“ da zadovolji rimsku publiku.

Posle svega, teško da će to uraditi i u nedelju kada Roma na Olimpiku dočekuje Milan.