I ON SE SADA IZJASNIO: Ne želim OVAKVU funkciju!

Legendarni kapiten Partizana ne vidi sebe, u ovakvoj situaciji u klubu, kao funkcionera crno-belih.

Nema rešenja ni za jedan problem u Humskoj 1! A, svakim danom ih je sve više… Partizan nema trenera, ni sportskog direktora, a kako stvari stoje, klub nije ni blizu da nađe rešenje za te dve funkcije. Poslednja informacija glasi: Saša Ilić neće da bude direktor! A, to je još jedan razlog za glavobolju na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Kapiten crno-belih, koji odavno nije u kombinaciji za tim, isključio je samog sebe i iz priča da bi mogao da uđe u upravu kluba. Koliko god ga nagovarali, Ilić u ovakvim okolnostima ne vidi sebe kao klupskog funkcionera.

Naravno, dešavali su se i veći obrti u Humskoj. Poput ovog na terenu koji je u subotu napravio Spartak… Ono što je bilo juče, često se dešavalo da ne bude sutradan, pogotovo kada su funkcije u upravi u pitanju. Ipak, Ilić za sada odoleva i čvrst je u stavu da „ne“ znači „ne“.

Uostalom, Saša Ilić bi, utisak je, u ovom trenutku mogao mnogo više da izgubi, nego da dobije ukoliko bi postao funkcioner kluba koji je u takvim problemima, da liči na lađu izbušenu sa svih strana, kojoj preti potonuće. U gotovo identičan haos uleteo je Zoran Mirković kao trener, iako je priznao da je bio svestan u šta se upušta i na kraju nije izdržao, sam je otišao iz kluba. Možda je upravo to primer zbog kojeg Ilić ne želi da „da dinar da uđe u kolo“.

S druge strane, rukovodstvo Partizana nema „plan B“ kada je direktor u pitanju. I to je možda najveća greška koju sada prave u Humskoj 1. Crno-belima je potreban trener, ali je još potrebniji direktor, koji će odmah da zasuče rukave i počne da pravi plan kako da ojača ovaj skromni tim i kako da se oslobodi igrača koji nemaju kvalitet da nose crno-beli dres.

Bez ozbiljnog renoviranja kadra, Partizan neće imati šta da traži u Superligi ni sledeće sezone, a to teško da može izvede čovek koji će u junu eventualno postati prvi operativac zadužen za dovođenje fudbalera. Takvu magiju ni čuveni Monći nema u svojim rukama.

Doduše, kada se situacija pogleda iz očiju aktuelnih klupskih rukovodilaca, onda zaista nema razloga za dramu. Po njima, ovaj tim je superkvalitetan, ali je problem, izgleda, samo u nedovoljnom zalaganju…

Saša Ilić, u svakom slučaju, broji poslednje dane svoje igračke karijere. U maju će legendarni kapiten Partizana okačiti kopačke o klin. Ako ga ne nagovore da to učini ranije. A, deluje da neće…