JOVIĆ ČEKIRAO KARTU: Novi KLUB oduševljen PARTIJOM!

Preokret Arsenala i siguran Viljareal.

Posle prvog meča koji su u Frankfurtu fudbaleri Ajntrahta i Intera odigrali bez golova, večeras je Luka Jović maestralnim pogotkom doneo Nemcima plasman u četvrtfinale. Srbin je već u petom minutu meča sjajno u duelu otresao defanzivca nero-azura Stefana de Fraja i fenomenalnim udarcem matirao Samira Handanovića.

„Srpski Ajntraht“ je uspeo do kraja meča da sačuva minimalnu prednost i tako se plasira među osam najboljih timova Lige Evrope. Sva tri srpska fudbalera iz Ajntrahta su se našla u startnoj postavi na San Siru, a Luka Jović i Filip Kostić su odigrali ceo meč, dok je Mijat Gaćinović zamenjen u 59. minutu.

Fudbaleri Arsenala su posle poraza od 3:1 prošog četvrtka na gostovanju Renu uspeli da nadoknade minus i pobedom od 3:0 obezbede prolazak u narednu fazu. Prvi gol za Tobdžoje je postigao Pjer Emerik Obamejang u petom minutu, a već u 15. je zahvaljujući preciznom udarcu Mejtlend-Najlsa klub iz severnog Londona došao do rezultata koji ih vodi dalje. Konačan rezultat je postavio Obamejang drugim golom na utakmici u 72. minutu.

Ekipa Viljareala je veliki posao odradila prošle nedelje kada je u Senkt Peterburgu slavila protiv Zenita sa 3:1, pa je danas rutinskom igrom samo overila prolaz dalje. Žuta podmornica je povela golom Herarda Morena u 29. minutu, a prednost je udvostručio Karlos Baka na startu drugog poluvremena. Utešni pogodak za goste postigao je doskorašnji kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović.

Posle duela u kojem je na Maksimiru zagrebački Dinamo slavio minimalnim rezultatom nad Benfikom, usledio je odgovor istom merom. Portugalci su tokom celog meča napadali i stvarali šanse, a odbrana Modrih je konačno kapitulirala u 71. minutu kada je Jonas savladao Livakovića.

Produžeci se igraju i u Pragu gde su Slavija i Sevilja remizirali 2:2, isto kao i pre sedam dana u Andaluziji.

OSMINA FINALA LIGE EVROPE:

Salcburg – Napoli 3:1 (prvi meč 0:3) – (Dabur 25. Gulbrandsen 65. Lajtgeb 90+2. – Milik 14.)

Dinamo Kijev – Čelsi 0:5 (prvi meč 0:3) – (Žiru 5. 33. i 59. Alonso 45+1. Hadspn-Odoi 78.)

Krasnodar – Valensija 1:1 (prvi meč 1:2) – (Sulejmanov 85. – Guedeš 90+3.)

Arsenal – Ren 3:0 (prvi meč 1:3) – (Obamejang 5. i 72. Mejtlend-Najls 15.)

Benfika – Dinamo Zagreb 1:0 (prvi meč 0:1) – (Jonas 71.)

Inter – Ajntraht 0:1 (prvi meč 0:0) – (Jović 5.)

Slavija Prag – Sevilja 2:2 (prvi meč 2:2) – (Ngadeu-Ngađui 15. Souček 47.p – Ben Jeder 44.p, El Hadadi 54.)

Viljareal – Zenit 2:1 (prvi meč 3:1) – (Moreno 29. Baka 47. – Ivanović 90+1.)