JURE KA POBEDI: Spremamo se za PLEJ-OF

Crvena zvezda u 21. kolu ABA lige u subotu gostuje u Dalmaciji. U tim se vraća Ognjen Dobrić

Crvenu zvezdu posle pobede u večitom derbiju protiv Partizana, očekuje još jedna izazov u ABA ligi – gostovanje u Zadru.

Trener Crvena zvezde Milan Tomić na tradicionalno „vrućem“ gostujućem terenu Dalmaciji na raspolaganju će imati kompletan igrački kadar.

„Posle dužeg vremena ponovo imamo na raspolaganju kompletan sastav jer se Ognjen Dobrić vratio u trenažni proces“, istakao je Tomić pred put u Dalmaciju.

Crveno-beli su već obezbedili prvu poziciju posle ligaškog dela ABA lige, ali će uprkos tome na gostovanju u Hrvatskoj pokušati da nastave pobednički niz.

„Iako nemamo rezultatski imperativ, idemo u Zadar sa ambicijom da odigramo dobru utakmicu. Utakmica koju smo odigrali u prethodnom kolu sa Partizanom pokazala je da nas nikakve kalkulacije ne interesuju, pristupamo svakoj utakmici kao da je od rezultatskog značaja i tako će biti i u Zadru. Znamo da nas očekuje teška utakmica, u dobro poznatom ambijentu protiv dobre ekipe koja je pokazala veliki kvalitet protiv Budućnosti u Podgorici, bez obzira na skraćeni roster“, rekao je Tomić.

Dejan Davidovac napominje da će meč protiv Zadra biti prava priprema za izazove koje predstoje crveno-belima.

„Utakmica u Zadru biće prava prilika za nas da uhvatimo ritam za najvažnije utakmice koje nas očekuju. Naravno, tu mislim na plej-of koji nije daleko. Imamo taj luksuz da ne moramo da razmišljamo o poziciji na tabeli, ali to ne menja činjenicu da ćemo takmičarski pristupiti utakmici u Zadru. Nismo ekipa koja kalkuliše, a to smo već pokazali. Idemo sa željom da pokušamo da ostvarimo još jednu pobedu“, poručio je Davidovac.

Utakmica 21. kola ABA lige Zadar – Crvena zvezda na programu je u subotu od 17 časova u dvorani „Krešimir Ćosić“, uz direktan prenos na Areni sport 1