MIRKOVIĆ PRIZNAO: Potrebno je ČUDO!?

Jasno je na šta se misli kada se u fudbalu govori o šok terapiji.

Strateg fudbalskog kluba Partizan Zoran Mirković rekao je odmah nakon poraza od Voždovca da se „kriza produbljuje“ i da će narednih dana biti jasnije „kako dalje“.

U obraćanju novinarima pola sata po završetku utakmice Mirković je teško pronalazio reči pa je delimično ponovio izrečeno pred kamerama TV Arena sport.

Težak poraz, kriza je produbljena i ne znam šta bih vam više rekao na tu temu. Što se tiče same utakmice, bila je tvrda, dinamična i ne mogu da kažem da smo zaslužili da je izgubimo. Međutim, i ovakve stvari se dešavaju u fudbalu najiskusnijim igračima„, rekao je Mirković.

Partizan je u okviru 26. kola Super lige poražen na gostovanju Voždovcu, a domaćin je pobedonosni gol postigao nakon velike greške Bojana Ostojića.

Sigurno da smo platili ceh svim ovim utakmicama koje smo igrali u poslednjih petnaestak dana. Međutim, to ne može biti opravdanje u svakom slučaju. Moji igrači se bore, jednostavno ne ide nas, neće nas i počeli smo da gubimo utakmice. To su alarmantne stvari, pogotvu što nas čeka utakmica u Kupu u sredu. Tako da, neke stvari moraju da se menjaju„, rekao je Mirković i potom poentirao:

Pokušaćemo u svakom slučaju da sprečimo. Nekakva šok terapija je u svakom slučaju potrebna. Videćemo, imamo vremena u narednih par dana„, istakao je trener Partizana.

Kada se uzme u obzir da postojeći igrački kadar ne može da se menja, a mnogo je problema sa povredama, jasno je u kom pravcu se ide po pitanju promena.

Ostaje da se vidi da li pod „šok terapijom“ Zoran Mirković podrazumeva podnošenje ostavke ili će u Humskoj naći neki drugi model za prevazilaženje sve dublje krize.