NEVEROVATNO VEČE: Bivši igrač Zvezde „UNIŠTIO“ favorite!

Odigrani prvi mečevi četvrtfinala.

U prvim mečevima četvrtfinala Evrokupa, Uniks je u Kazanju deklasirao Lokomotivu iz Kubanja (86:66), koju sa klupe predvodi srpski trener Vlade Jovanović, dok je Alba u Berlinu u dramatičnom duelu poražena od Unikahe iz Malage 90:91.

U Rusiji je neizvesnost trajala samo u prvom poluvremenu, da bi Uniks u trećoj četvrtini rešio pitanje pobednika, jer je ovaj deo utakmice dobio sa 25:20. Poslednja deonica predstavljala je odrađivanje posla za tim iz Kazanja, koji bi već u petak (8. marta) u revanšu mogao da obezbedi plasman u polufinale.

U pobedničkom sastavu blistao je Erik Mekolum sa 32 poena, od toga je 15 puta bio precizan sa linije za slobodna bacanja. Kod Lokomotive, Dmitrij Kulagin je postigao 17 koševa, dok se Džauan Džonson zaustavio na 16 poena.

Mnogo uzbudljivije bilo je u Berlinu. Iako su Albatrosi na poluvreme otišli sa 19 poena prednosti (58:39), Unikaha se potpuno vratila u igru u trećoj četvrtini koju je rešila u svoju korist čak sa 15 razlike (12:27).

Poslednji period rešavao je pobednika, u finišu ovog dela Unikaha je u jednom trenutku došla do vođstva (84:80), ali nemačka upornost je tada došla do izražaja. Alba je serijom 10:0 napravila potpuni preokret i poraz pretvorila u vođstvo (90:84). Ipak, do kraja meča Albatrosi su postigli samo jedan koš, a gosti sedam.

Odlučujući je bio delo bivšeg centra Crvene zvezde Matijasa Lesora, koji je ujedno bio i najbolji pojedinac sa 18 postignutih poena. Vazinski je dodao 17, a srpski reprezentativac Dragan Milosavljević 10 koševa.

Kod Albe, Pejton Siva je ubacio 14 poena, dok su meč sa 13 koševa završili: Gifi, Hermanson i Gedraitis. Revanš u Španiji se igra u petak, 8. marta.