NOLE PO NAVICI: Pogledajte kako je Nole ZAPOČEO Indijan Vels!

Pobeda na startu puta!

Najbolji svetski teniser Novak Đoković trijumfalno je započeo pohod na šestu masters titulu u Indijan Velsu. Počeo je u leru, ali je onda pregazio Amerikanca Bjorna Fratanđela i to po setovima 7:6(5), 6:2 za ravno 90 minuta igre.

Nije ovo bio tipičan Đokovićev meč, gde bi u ranoj fazi slomio rivala i onda otišao do trijumfa. Novak je krenuo zaobilaznicom, ali je na kraju „presekao put“ i stigao do cilja bez većih problema. Fratanđelo je pružio vrlo dobar otpor u prvom setu i umalo napravio iznenađenje. U petom gemu je oduzeo servis gem prvom reketu sveta i poveo sa 4:2, posle i sa 5:3, ali je Đoković udarnički odigrao do kraja seta i sprečio 128. igrača na planeti da se osladi. Prvi set rešen je u taj-brejku.

Videlo se da je Novaku falilo takmičarskih mečeva posle osvajanja Australije. Međutim, ovakav test mu je bio potreban upravo zato da bi se vratio u svoj ritam. Amerikanac je i u taj-brejku namučio Srbina, pošto mu je napravio dva mini-brejka i poveo sa 5:4. Ali, posle toga je posustao. Đoković je naređao tri poena i poveo sa 1:0.

Drugi set bio je šetnja pored mora za srpskog asa. Odmah je uzeo brejk, a onda školski otišao do 4:1, posle čega je samo overio prvi trijumf i plasman u treće kolo.

Naredni protivnik Novaku Đokoviću biće Filip Košajber, koji je bio jači od Nika Kirjosa sa 6:4, 6:4. Nemac prethodnih godina nije imao sreće u duelima sa Đokovićem, pošto srpski teniser vodi sa 8:1. I tu jedinu pobedu u duelima sa Novakom Kolšajber je ostvario još davne 2009. godine na Rolan Garosu…

Dakle, očekujemo da Đoković to odradi rutinski.