PARNI VALJAK NA KROVU: Crno-beli se vraćaju na POBEDNIČKI kolosek!?

Uzdrmani crno-beli gosti Zmajeva “na krovu” (17 časova).

Dva derbija – jedan bod! Prolećna polusezona više ne izgleda tako blistavo za Partizan kao posle prva dva kola i dve efektne pobede. Remi sa Crvenom zvezdom (1:1) i poraz od Radničkog usred Humske (1:0) pokvarili su raspoloženje u taboru crno-belih, koji moraju kako znaju i umeju da ekspresno nađu put do pobedničke staze na Voždovcu (nedelja, 17 časova).

Lakše je to reći nego učiniti, jer je na drugoj strani domaćin koji dobro brani svoj teren, koji ima dve prolećne pobede “na krovu” bez primljenog gola. Uz to, pola tima Voždovca u prste poznaje Partizan, jer su nekada i sami nosili crno-beli dres.

Pogled na tabelu za Partizan je poražavajući. Na dan utakmice sa Zmajevima, crno-beli “kasne” 21 bod za liderom Crvenom zvezdom i 14 za Radničkim iz Niša!
“Situacija nije prijatna, međutim, spremamo se i za takve stvari. Moramo da dignemo glavu i da idemo napred. Najbolji lek za povratak samopouzdanja su pobede i dobra igra”, rekao je Zoran Mirković, trener Partizana, uoči utakmice.

Tim iz Humske ima i još dve otežavajuće okolnosti pred okršaj sa Zmajevima: odbrana je ponovo morala na prinudno renoviranje, zbog žutih kartona koje ima Mark Valijente, pa će umesto njega na teren Bojan Ostojić i, drugo, što je već u sredu možda i dosta važniji meč, protiv Napretka u Kruševcu u četvrtfinalu Kupa Srbije.
“O kupu ćemo da razmišljamo kada dođe vreme. Nemamo luksuz da biramo utakmice koje hoćemo ili nećemo da igramo. Moramo da držimo tonus, jer u suprotnom vrlo lako možemo da ispadnemo iz koloseka”, konstatovao je Mirković.

Voždovac, na drugoj strani, još nije izgubio sve šanse da se domogne plej-ofa. Međutim, odgovara mu samo pobeda nad Partizanom, jer jedino tako može da se približi Radniku, Proleteru, Napretku…

Tajni adut Zmajeva biće čak šestorica igrača koja su nekada nosila dres Partizana: Marko Knežević, Marko Jovanović, Miloš Mihajlov, Nikola Trujić, koji će biti starter i dvojica mladih, Strahinja Bošnjak i Jovan NIšić, koji će čekati šansu s klupe.
“Partizan mi je dao mnogo toga, praktično najlepše trenutke karijere. Sada sam u Voždovcu, gde mi je takođe lepo. Daću sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat, a posle utakmice biću ponovo navijač Partizana”, poručio je štoper Zmajeva Marko Jovanović.

Jesenas u Humskoj bilo je 4:0 za Partizan (Zakarić 2, Miletić, Ivanović), ali prošle sezone “na krovu” je bilo 2:1 za Voždovac, uz veliki preokret u poslednjih 15 minuta.

VOŽDOVAC – PARTIZAN (17 ČASOVA)

Stadion: TC Voždovac
Sudija: Momčilo Marković

VOŽDOVAC (4-2-3-1): Knežević – Ćirković, Mihajlov, Jovanović, Mikić – Pavlović, Srnić – Trujić, Luković, Mašović – Stuparević.

PARTIZAN (4-4-2): Stojković – N.R. Miletić, Ostojić, Pavlović, N.G.Miletić – Zakarić, Zdjelar, Kosović, Pantić – Nikolić, Rikardo.