POČINJE RAT: Crveno-beli SLAVE, ali pitanje je ko će u LŠ!

Tek će se „zakuvati“ u borbi za Ligu šampiona.

Fudbaleri Arsenala ostvarili su vrlo značajnu pobedu u derbiju 30. kola engleske Premijer lige pošto su na svom terenu savladali Mančester junajted sa 2:0.

Gosti su mogli da stignu do vođstva već u devetom minutu kada je Lukaku pogodio prečku, da bi tri minuta kasnije usledila kazna zbog promašaja.

Primio je Granit Džaka loptu sa nekih 25 metara i uspeo da savlada Davida De Heu koji je ostao zbunjen zbog čudnog efea koji je ona imala na putu do mreže.

Krenuli su nešto jači pritisci Junajteda koji je pretio preko Rašforda i Lukakua, a najbolju priliku propustio je Fred koji je pogodio stativu.

Gosti su do kraja poluvremena pokušavali da ugroze gol „Tobdžija“, ali se na odmor otišlo vođstvom domaće ekipe.

„Crveni đavoli“ su imali svoju priliku da izjednače i na startu drugog dela igre, u šansi se našao Lukaku čiji je udarac odbranio Leno sjajnom intervencijom.

I kako to obično biva, ponovo je usledila kazna u vidu penala u 68. minutu kada je Fred oborio Lakazeta u svom kaznenom prostoru.

Loptu na kreč je namestio Pjer-Emerik Obamejan koji je minut kasnije rutinski savladao De Heu za ogromnih 2:0 protiv omraženog rivala.

Nekoliko minuta kasnije, Lakazet je mogao da donese i ubedljiviju prednost, ali je njegov pokušaj završio pored gola Junajteda.

Osim pokušaja Rašforda u drugom minutu nadoknade vremena, do kraja utakmice nije bilo previše uzbuđenja, pa se nakon pobede Arsenala očekuje još uzbudljivija trka za plasman u Ligu šampiona u kojoj učestvuju još i Totenhem i Čelsi.

Reprezentativac Srbije Nemanja Matić bio je na terenu do 80. minuta kada ga je zamenio Grinvud, a dobio je i žuti karton.