Portugal za zelenim stolom, da li UEFA oduzima bodove lideru!?

Reprezentaciji Ukrajine mogli bi da budu oduzeti bodovi osvojeni u duelima sa Portugalom i Luksemburgom ukoliko se dokažu optužbe koje stižu sa zapada Evrope.

Ne mire se aktuelni šampioni Evrope sa činjenicom da su posle prve dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo osvojili samo dva boda, pa će izgleda za „zelenim stolom“ pokušati da osvoje još koji.

Ukrajinski mediji danas se pozivaju na portugalske i prenose vest da bi lider kvalifikacione Grupe B mogao da ostane bez bodova osvojenih u duelima sa Portugalom i Luksemburgom zbog administrativne greške.

Portugalci su navodno uvideli da je u slučaju Žuniora Moraeša prekršen pravilnik FIFA, te da je Brazilac dobio ukrajinski pasoš iako nije pet godina bez prestanka živeo u Ukrajini!

Bivši fudbaler Santosa stigao je u Ukrajinu 2012. godine, a sporan je period od februara do juna 2017. godine, kada je Moraeš živeo i „radio“ u Kini. Tokom pomenutog perioda Moraeš je nastupao za Tjanđin kao pozajmljen igrač Dinama iz Kijeva, a pasoš Ukrajine dobio je 18. marta ove godine dekretom predsednika Petra Porošenka.

Ukoliko bi postupak bio pokrenut i utvrđeno da je zaista došlo do povrede pravilnika o naturalizovanim strancima, Ukrajina bi zaista mogla da ostane bez bodova osvojenih u prva dva meča.

Portugalci se uzdaju u to da će Ukrajinci oba meča izgubiti za „zelenim stolom“, a to bi dovelo do promene pozicija na tabeli u Grupi B u kojoj je Ukrajina trenutno prva sa četiri boda.

Mediji u Ukrajini podsećaju da je FIFA u novembru 2016. godine registrovala dve takmičarske utakmice reprezentacije Bolivije u korist protivnika zbog povrede pravilnika prlikom naturalizovanja Nelsona Kabrere.