POTVRĐENO: On NEĆE da igra za Srbiju!

Utakmica u Lisabonu na programu u ponedeljak.
Novi problemi u fudbalskoj reprezentaciji. Tokom dana se pojavila informacija da je naknadni poziv dobio Ivan Obradović, ali je ubrzo saopšteno da će u Portugaliju putovati Filip Mladenović. Ispostavilo se da je prvobitna vest ipak bila tačna. Nekadašnji bek Partizana, sada Anderlehta je dobio poziv, ali ga i odbio.

– Istina je, dobio sam poziv da se priključim reprezentaciji uoči meča protiv Portugalije. Prvo su me zvali u sredu uveče, odmah posle remija s Nemačkom, a potom i u četvrtak ujutru. I to me nije zvao selektor Mladen Krstajić, već, kao po običaju, neko iz Fudbalskog saveza Srbije. Međutim, nisam želeo da se odazovem i odbio sam poziv – rekao je za Alo Obradović, ne želeći dalje da obrazlaže svoju odluku.

– Imam neke svoje razloge o kojima ne želim da pričam, ali postoje određene stvari preko kojih ne mogu da pređem. Jednostavno, ne želim da nastupam za reprezentaciju dok je Mladen Krstajić selektor. To je moja konačna odluka – zaključio je Obradović koji nije bio na konačnom spisku za Mondijal u Rusiji.

Utakmica u Portugaliji, prva za Srbiju u ovim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine biće odigrana u ponedeljak. Naknadno su pozvani Milan Gajić i Filip Mladenović.

Podsetimo, sa Krstajićem ne žele da sarađuju ni Luka Milivojević i Matija Nastasić, pa je ovo samo novi potres u nacionalnom timu koji je u sredu odigrao nerešeno protiv Nemačke.