PREGAZIO GA: Krajinović PREGAZIO 21. igrača sveta i plasirao se u narednu rundu INDIAN VELSA!

Kakav podvig Filipa Krajinovića na mastersu u Indijan Velsu! Naš teniser je savladao 21. tenisera na svetu Davida Gofana sa 6:3, 6:3 i plasirao se u treće kolo!

Krajinović je ostvario najveću pobdu ove sezone! U glavni žreb Indijan Velsa je došao preko kvalifikacija, a onda je sjajnim igrama potvrdio da je spreman da se vrati među najboljih 100 tenisera na svetu, pošto je trenutno na 113. poziciji.

Kako je samo Filip igrao protiv Davida Gofana. Nijednog trenutka nije ustuknuo pred favorizovanim protivnikom, te je od starta pokazao da može da napravi iznenađenje.

Već u prvom gemu je došao do brejka i prednosti, međutim belgijski teniser je u nastavku uspeo da se vrati i da dođe do izjednačenja. Međutim, ni to nije demoralisalo našeg tenisera, koji je još jednom oduzeo servis protivniku, pa su navijači u tim trenucima mogli da gledaju pravu reviju brejkova.

Zatim je Filip sačuvao svoj servis i došao je do vođstva od 3:1. I to nije bilo sve, jer je do kraja seta uspeo još jednom da „brejkne“ Gofana i povede sa 5:2. Servirao je u tom momentu za vođstvo u setovima, ali je protivnik uspeo da se vrati, oduzeo je Filipu servis sa 5:3. Ipak, to je bilo sve što je uspeo da uradi, jer je Krajinović u narednom gemu još jednom napravio brejk i došao je blizu pobede.

Što se tiče drugog seta, bolje je u njemu startovao Gofan, koji je odmah u prvom setu uspeo da stekne prednost oduzevši protivniku servis, i to vođstvo je imao do šestog gema. Tada se Filip vratio u meč napravivši brejk, peti na meču, a šestim oduzetim servisom protivnika je uspeo da dođe do prednosti od 5:3 i kasnije sigurnim servisima došao do pobede i plasmana u treće kolo Indijan Velsa.

Na taj način je napravio ogroman uspeh i za plasman u osminu finala će se boriti sa pobednikom meča Medvedev – MekDonald.