ŠOK: Srbija PORAŽENA od komšija!

Delfini poraženi u Sisku.
Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je od Hrvatske sa 12:9 u grupi „D“ kvalifikacija za Svetsku ligu, koja je na programu od petog do sedmog aprila u Budimpešti. Srbija je na kraju zauzela drugu poziciju, a Hrvatska prvo mesto. Poslednje treće mesto pripalo je Rumuniji koja je zabeležila sva ćetiri poraza. Viđen je zanimljiv meč u Sisku, u kom su Hrvati bolje otvorili duel i do kraja meča uspeli da sačuvaju stečenu prednost iz prve dve deonice.

Srbija je stegnuto otvorila ovaj meč, a prvi gol na utakmici, Delfini su postigli sredinom druge četvrtine. Hrvati su prvu deonicu rešili u svoju korist sa 1:0, dok su na drugoj strani izabvranici Dejana Savića ispustili čak šest situacija sa igračem više. Hrvatska su to iskoristili i pred kraj prvog poluvrmena poveli su sa 3:1.

Za razliku od početnih osam minuta u nastavku duela viđena je prava rafalna paljba na obe strane, a Hrvatska je prvo poluvreme rešila u svoju korist sa 5:4! Početka drugog dela obeležio je bolji start Hrvatske, koja je u zadnju deonicu ušla sa prednošću 10:6! Srbija nije uspela da podigne nivo igre u poslednjih osam minuta, pa su izabranici Ivice Tucaka mirno priveli meč kraju i zabeležili trijumf.

Srbija je igrala u sledećem sastavu:

Gojko Pijetlović (Šabac), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Dinamo), Nemanja Vico (Triestina), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (OSC).