SPEKTAKULARNO: Škuletić i Le Talek BOLJI od Embapea i Nejmara!

Monpelje na putu ka evropskoj vizi posle slavlja u Bordou

Otkako je počela sezona važio je „Matmut Atlantik“ za jedno od čvršćih utvrđenja u francuskom fudbalu, nisu na njemu dobili ni Monako, ni Lil, ni Pari Sen Žermen, ni Sent Etjejn, uzdao se Bordo u tu magičnu moć svog stadiona, ali džaba mu fina tradicija kad je ove večeri bio toliko nespretan u odbrani da je morao da potpiše kapitulaciju protiv Monpeljea – 0:1 u zaostaloj utakmici 27. kola Lige 1.

Ovakav ishod najviđe se može pripisati užasnoj rekaciji poslednje odbrambene linije Žirondinaca, pošto je oba puta prevarena na isti način. Ubacivanje sa strane, totalni haos na petercu, niko ne čuva svog igrača i lagana egzekucija. Najpre Pol Lasnje posle centaršuta Endija Delora, da bi početkom drugog dela Danijel Konre ostao pred golom Beone Kostila posle kornera i dodavanje Nikole Koce pretvorio u pogodak vredan slavlja.

Prvo za Monpelje posle pet sušnih kola, a tek drugo u minulih 13 takmičarskih mečeva. Na ovaj način tim Mišela der Zakarjana popeo se na sedmo mesto na tabeli, samo tri koraka manje od četvrtoplasiranog Marselja, pozicioniranog na mestu poslednjeg vlasnika evropske ulaznice. Već za vikend Monpeljeu u goste stiže Anže i to je šansa da se obilnije uključi u trku za Ligu Evrope.

Bivši napadač Partizana, Petar Škuletić proveo je u igri poslednjih 14 minuta, nekadašnji štoper Crvene zvezde Damijan Le Talek devet, Mihailo Ristić nije igrao zbog povrede, a na suprotnoj strani Vukašin Jovanović nije bio u kombinaciji zbog kartona.

Bordou nije pomogao ni povratak u prvih 11 jednog od najboljih igrača, Karamoa, pa je domaćin ostao samo na jednom trijumfu u osam zvaničnih mečeva od 20. januara do danas.