VELIKE PROMENE: Krstajić USLIŠIO želju NAVIJAČIMA!

Nikada do sada Mladen Krstajić nije počinjao utakmice sa dvojicom klasičnih napadača, pa ne čudi što mnogi sumnjaju da će to uraditi u Lisabonu.

Mnogo je puta od momenta preuzimanja reprezentacije Mladen Krstajić najavljivao da bi mogao da počne utakmicu sa dvojicom napadača, ali do sada nikada nije povukao takav potez.

Nakon jučerašnjeg duela sa Nemačkom selektor „Orlova“ ponovo je nagovestio da je postava sa dvojicom napadača „opcija“, a to bi podrazumevalo da Aleksandar Mitrović i Luka Jović budu u startnih jedanaest protiv Portugala.

„Zašto ne bismo izašli i sa dva klasična napadača u Lisabonu. Respektujemo Portugaliju, favorit je za prvo mesto u našoj grupi, ali nemamo strah kao što je nismo imali od Nemačke“, rekao je Krstajić.

U toku dana saznali smo da će Krstajiću u Lisabonu na raspolaganju biti Dušan Tadić, Aleksandar Mitrović i Ljubomir Fejsa, što znači da će u startnoj postavi za prvi takmičarski meč u 2019. godini sigurno biti promena.

Ako se vodimo time da bi Mladen Krstajić mogao da počne sa dvojicom napadača, onda je realno očekivati da Srbija počne u formaciji sa četvoricom u zadnjoj liniji i isto toliko igrača u veznom redu. Opciju sa petoricom u zadnjem redu i trojicom u veznom redu takođe treba uzeti kao opciju, ali je malo verovatno da će se Krstajić odlučiti za tako nešto.

Golman Marko Dmitrović sigurno može da računa na zvanje startera za predstojeći meč. Isto važi za Antonija Rukavinu, Nikolu Milenkovića i Miroslava Bogosavca, pa ostaje samo pitanje ko će biti drugi štoper i da li će Miloš Veljković dobiti prednost u odnosu na Uroša Spajića.

Pošto se Dušan Tadić oporavio njega svakako treba očekivati u veznom redu. Pored prvotimca Ajaksa veznu liniju „Orlova“ trebalo bi da kompletiraju Nemanja Maksimović, Sergej Milinković-Savić i Adem Ljajić, te bi onda u takvoj situaciji Aleksandar Mitrović i Luka Jović činili napadački tandem.

Sve rečeno treba uzeti sa ogromnom dozom rezerve, jer je Krstajić u prošlosti najavljivao dvojicu napadača (Mitrovića i Prijovića) protiv mnogo slabijih rivala, a činjenica je da do sada nijednom nije počeo utakmicu sa dvojicom klasičnih napadača.

Ukoliko se u startnoj postavi nađe samo jedan napadač, bio to Aleksandar Mitrović ili Luka Jović, onda bi Krstajić svakako igrao u formaciji 4-1-4-1 ili 4-2-3-1.

Kvalifikacioni meč za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine između Portugala i Srbije igra se u ponedeljak od 20:45.