ĐOKOVIĆ ISPAO: Ključna ODLUKA za DALJE doneta?!

Težak poraz.
Novak Đoković poražen je od Rusa, Danila Medvedeva u četvrtfinalu Mastersa u Monte Karlu rezultatom 2:1 (6:3, 4:6, 6:2). Četrnaesti nosilac je apsolutno zasluženo dobio prvi i treći set i izborio megdan sa Dušanom Lajovićem u polufinalu turnira. Đoković je previše grešio tokom većeg dela susreta, a na ruku mu nisu išli ni vremenski uslovi jer je duvao jak vetar koji je ometao oba tenisera.

Medvedev je bolje započeo meč, iskoristio je prvu brejk loptu i odmah na startu poveo sa 2:0. Novak je puno grešio, ukupno u setu je imao čak 21 neiznuđenu grešku i sa takvim učinkom teško se mogao nadati boljem ishodu. U petom gemu, prvi reket sveta uspeo je da spasi čak tri brejk lopte i smanji na 3:2, ali nije mogao da nadoknadi zaostatak. Četrnaesti nosilac je u finišu seta još jednom oduzeo servis Đokoviću za ukupnih 6:3 u prvom periodu igre.

Počtetak drugog seta je obeležila izjednačena igra. Prva uzbuđenja dogodila su se u trećem gemu, kada je Đoković dugačkim poenom spasao brejk loptu greškom Medvedeva. Taj detalj kao da je uzdrmao Rusa koji je odmah u narednom gemu dozvolio prve nrejk lopte Novaku posle više od sat vremena igre, koje je dvostruki osvajač Monte Karla iskoristio za 2:1, a zatim je sjajnim poenima potvrdio prednost brejka. Do kraja drugog seta nije bilo brejkova, a Đoković je rutinski zadržao stečenu prednost za konačnih 6:4.

U trećem setu Medvedev je zatražio i medicinski tajm-aut, pri rezultatu 2:1, ali je posle masaže ubrzo nastavio meč i odmah u sledećem gemu Rus je šokirao Novaka i stekao prednost brejka. Do kraja meča na terenu je postojao samo jedan teniser, Medvedev je još jednom osvojio gem na servis protivnika, poveo sa 5:1 i tada je bilo jasno da Novak neće moći da se vrati u meč.

Đoković je do sada odigrao tri meča protiv Medvedeva i upisao sve tri pobede.