PRED TRANSFEROM: Najtraženiji u Evropi SPREMAN za POTPIS!

Nema više dileme, najtalentovaniji štoper sveta odlazi, Ajaks kupio novog defanzivca.

Matijs De Liht je pred Barselonom, i iako je to nevešto probao da demantuje, poslednji pokušaj Anjelija na ručku sa Van der Sarom i Overmarsom je propao u utorak popodne.

Juve silno želi De Lihta, ali igrač se dogovorio sa Barselonom, Ajaksu će pripasti 70 miliona evra, pa kapiten zajedno sa De Jongom ide u Kataloniju.

Iako su zaokupljeni završnicom Lige šampiona kao i bitkom za povratak titule u Holandiji, čelnici kluba su reagovali i juče predstavili zamenu.

Defanzivac stiže iz Herenvena, u pitanju je omladinski reprezentativac Kik Pieri. Ovaj momak je već drugu sezonu standardan u prvoligašu, plažen je oko pet miliona evra, nosio je dres svih mlađih selekcija Holandije.

Zanimljivo, rođen je u Americi gde mu je otac specijalizirao medicinu na klinici u Harvardu, igrao i hokej na travi, bio reprezentativac Holandije…

Ajaks je od Herenvena kupio svog najskupljeg igrača u istoriji, Miralema Sulejmanija, a iz ovog kluba su stigli Huntelar 2006. kao i Lase Šene 2012. Sinkgraven pre par sezona, a u ovom klubu je ponikao i Hakim Zijeh koji je preko Tventea stigao do Ajaksa…