ŠOK: Partizan bez Evrope ove SEZONE?!

Porazom u Nišu, uz neočekivani trijumf Čukaričkog nad Crvenom zvezdom, Partizan dospeo u nezavidnu situaciju u borbi za izlazak na evropsku scenu.

Posle takvih rezultata u prošlom kolu, Partizan je sada izjednačen sa Čukaričkim na deobi trećeg i četvrtog mesta, dok petoplasirana Mladost iz Lučana zaostaje samo bod za njima.

Nepovoljna okolnost po crno-bele je što ih u sledećem kolu u četvrtak očekuje najteže gostovanje, u 160. večitom derbiju, pa ukoliko dožive još jedan poraz, mogli bi da padnu i na peto mesto na tabeli, koje ne vodi u Evropu, na samo četiri kola pre kraja.

Jer, Mladost će na svom terenu dočekati uzdrmanu Vojvodinu koja je u prošlom kolu izgubila sa 5:0 od Napretka, dok je Čukarički posle pobede nad Zvezdom silno motivisan da napravi iznenađenje i u Nišu.

Ako rezultati opet budu nepovoljni za Partizan, onda bi utakmica narednog, 34. kola, koje će se igrati 1. maja, mogla da ima ključni značaj za izlazak crno-belih u Evropu, ako zanemarimo završnicu Kupa Srbije.

Tada će Partizan u Humskoj dočekati Mladost i praktično ne bi imao pravo na kiks. U suprotnom, sam finiš sezone za crno-bele bi mogao da postane dramatičan.

Ali, ako tim Sava Miloševića trijumfuje na “Marakani“, sve će za Partizan biti mnogo lakše.

U prilogu je raspored utakmica Partizana, Čukaričkog i Mladosti do kraja sezone.

33. kolo:

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN
MLADOST – VOJVODINA
RADNIČKI N. – ČUKARIČKI

34. kolo:

PARTIZAN – MLADOST
ČUKARIČKI – NAPREDAK

35. kolo:

CRVENA ZVEZDA – MLADOST
ČUKARIČKI – PROLETER
PARTIZAN – NAPREDAK

36. kolo

MLADOST – ČUKARIČKI
VOJVODINA – PARTIZAN

37. kolo

RADNIČKI N. – MLADOST
PARTIZAN – PROLETER
ČUKARIČKI – VOJVODINA