ZABRINUO DELIJE: Miloje PRIČAO o OVOME na konferenciji?!

Utakmica je na programu u subotu.
Nova utakmica u plej-ofu Superlige je pred fudbalerima Crvene zvezde, a protivnik će biti Čukarički. Duel sa Brđanima najavio je šef stručnog štaba Vladan Milojević.

– Čeka nas nastavak plej-ofa i svaki meč u doigravanju je derbi za sebe. Gostujemo stabilnom superligašu, koji je uvek u vrhu i ima tendenciju da napreduje iz godine u godinu. Igraju vrlo kvalitetno na svom terenu i biće jako teško. Ambijent na Banovom brdu je uvek fudbalski, teren je dobar i to govori o kakvom je klubu reč. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Čukarički ima kontinuitet i nije menjao tim, igrači su dugo zajedno i poznaju se, uz plejadu mladih igrača iz Omladinske škole. Spremićemo se maksimalno ozbiljno, kao i do sada, takav pristup igrača želim na utakmici. Pritisak je obostran, a ulogu favorita treba potvrditi na terenu. Koliko sam u Crvenoj zvezdi, nijednu utakmicu nismo odigrali bez pritiska i on može da bude samo pozitivan. Posle 30 kola u domaćem prvenstvu i jedne runde u plej-ofu, tačno se iskristalisalo ko će se boriti za titulu, a ko za Evropu. Čukarički ima svoje ambicije, mi svoje, i nije njima ništa manji ili veći pritisak nego nama – rekao je Milojević čiji tim ima prednost od sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički.

– Ništa nije rutinski, možda tako deluje sa strane, ili po završetku nekog meča, ali ja to tako ne viidm. Moji igrači daju maksimum na svakoj utakmici, ali dosta zavisi i od samog ritma duela. Niti smo vanzemaljci, niti smo supermeni, to me ne zanima. Mi smo ekipa koja dosta radi, dosta trenira, veruje u sebe i igramo sa velikim samopouzdanjem.

Crvena zvezda i Čukarički su u prošlosti imali veliki broj zanimljivih susreta.

– Kao trener bih voleo da ne bude toliko uzbudljivo. Kada igraju kod kuće imaju samopouzdanja, a rekao sam da su nam u plej-ofu sve utakmice ključne i na neki način kvalifikacione što se tiče nas samih.

Otkrio je i Zvezdin strateg kakav je zdravstveni bilten. Problem predstavlja i to što se Ričmond Boaći nije oporavio od povrede kolena.

– Sigurno ne možemo da računamo na Boaćija. Ima nekih igrača za koje ćemo proceniti, imamo manjih problema i videćemo koliko ćemo ih izlagati naporima. Imamo igrače i na granicama žutih kartona, ali za mene je svaka sledeća utakmica najbitnija u sezoni. I zato smo samo fokusirani na Čukarički, i tako se spremamo, a posle ćemo misliti na derbi. To je živa stvar, nekada se pojave neočekivane povrede, pa prehlade… – objasnio je Milojević koji je jedno vreme bio na klupi gradskog rivala.

– Čukarički je uticao na moju karijeru i život, i na sve što sam stvorio. Prelepi trenuci, dosta sam pričao o tome. Uvek će biti u mom srcu, imam mnogo prijatelja u klubu, živim na Banovom brdu i drago mi je kada prođem pored stadiona. Profesionalac sam i idemo dalje.

Poziv na humanu akciju

Milojević je takođe pozvao sve zvezdaše da se u ponedeljak i utorak priključe akciji i daju krv u prostorijama Medija centra stadiona „Rajko Mitić“.

– Vidim da je akcija bila i u drugim gradovima, u Vranju, biće i u Nišu. Pozivam sve naše navijače da daju krv i da uradimo još jednu dobru stvar pored toliko dobrih. Takođe, naglasio bih i da ćemo da pratimo naše košarkaše, nadam se da će nam doneti titulu.

Utakmica će biti odigrana u subotu, a početak je zakazan za 17 časova. Sudija će biti Igor Stojilković.