ZLATO NIKAD BLIŽE: Ovo je VEĆ veliki POMAK prema prvom MESTU!

Sjajna vest za izabranike selektora Aleksandra Đorđevića.
Komitet za organizaciju Olimpijskih igara u Tokiju odredio je danas izgled predstojećeg turnira za košarkaše i košarkašice na predstojećim Olimpijskim igrama.

Umesto osam utakmica, ekipe koje dođu do finala i borbe za zlato na Olimpijskim igrama, odigraće šest mečeva, što je najvažnija novina koju su uveli organizatori ovog takmičenja. Ovakva formula, svakako odgovara i selekciji Srbije, po kojoj je izabranicima Aleksandra Đorđevića olakšan put da dođu do nekog odličja u Japanu.

Odlučeno je da 12 reprezentacija bude podeljeno u tri grupe po četiri selekcije, svaka će odigrati po tri utakmice u grupi, da bi posle toga po tri prvoplasirane selekcije i najbolja drugoplasirana ekipa izborile učešće u jednom šeširu četvrtfinala. Preostala dva drugoplasirana tima naći će se u drugom šeširu, zajedno sa dva najbolja trećeplasirana tima. Posle toga, uslediće žreb.

Istovremeno, da bi košarkaši i košarkašice dobili veći odmor, mečevi u grupnoj fazi igraće se na svaka tri dana, dok će u eliminacionoj fazi imati po dan pauze. Podsetimo, Letnje Olimpijske igre održaće se u Tokiju od 24. jula do 9. avgusta naredne godine.