PROMENA TRENERA: Gordan Petrić potpisao na dve godine

Vreme je za prvu inostranu stanicu u trenerskoj karijeri Gordana Petrića. Nekadašnji defanzivac Partizana, nedavno prvi saradnik Zorana Bate Mirkovića na klupi crno-belih, pronašao je angažman u Grčkoj, pošto je postavljen za šefa stručnog štaba AEL-a iz Larise.

Petrić je potpisao ugovor na dve godine i očekuje se da s njim ekipa beleži bolje rezultate nego u tek okončanoj sezoni, u kojoj je završila na desetom mestu Superlige, zbog čega je i smenjen trener Đanluka Festa. AEL je potvrdio da se Petrić u subotu sastao sa gazdom, Aleksisom Kuijasom, posle čega je dogovor ekspresno sklopljen. Zvanična pormocija očekuje se do četvrtka, a prema navodima iz zemlje Helena, očekuje se da Petrić imenuje najmanje jednog saradnika po svom izboru.

Ovo je Gordanu Petriću povratak u Grčku posle 20 godina, jer je posle razlaza sa Kristal Palasom, u jesen 1999. igrao za atinski AEK.

Dok je bio u Partizanu pominjao se kao kanditat za klubu podgoričke Budućnosti, kao i australijskog Brizbejna, ali se na kraju opredelio za Grčku, gde nastavlja nisku partizanovaca koji su bili članovi AEL- (Saša Ilić, Marko Jovanović, Mladen Božović).

Prethodno je radio isključivo u beogradskim klubovima: Bežaniji, Sinđeliću, Zemunu, Čukaričkom, Radu i Partizanu, gde je pre deset godina bio i generalni sekretar i potpredsednik.