OTKRIVENO: Evo KOLIKO mora da PAUZIRA Zagorac!

Crno-bele pobeda deli od plasmana u finale Superlige Srbije.
Košarkaši Partizana savladali su FMP u prvom meču polufinalne serije plej-ofa Superlige Srbije i samo ih još jedan trijumf deli od plasmana u veliko finale. Trener pobedničkog tima Andrea Trinkijeri nije krio oduševljenje posle rutinski ostvarene pobede.

– Posle 10 utakmica Superlige i „de facto“ samo dve teške utakmice, danas mi je bio cilj da se ekipa upiše, stavi ime i prezime u seriju plej-of. Igrali smo čvrsto, peglali u odbrani, borili se, išla je lopta desno-levo, neki put pogodili, više puta nismo. Imali smo 23 asistencije, moglo je i 30 da smo pogodili zicere. Vodimo 1:0, očekujem kompletno drugačiju utakmicu, još težu i idemo dalje – istakao je Trinkijeri.

Izlazak Radeta Zagorca zabrinuo je sve navijače. Krilo crno-belih nije ulazio na parket u drugom poluvremenu, ali se pred kraj utakmice pojavio u civilu.

– Ne znam… Bio je u punom sprintu. Fantastično otvorio utakmicu. Baš mi je žao, ne mogu da uživam u u ovome zbog Zagorca. Čekamo da vidimo – kaže Trinkijeri.

Novica Veličković smatra da su njegovi saigrači pokazali sjajnu timsku igru.

– Otvaranje samog plej-ofa i težina utakmice nosi pritisak. Odigrali smo timski dobro, dodavali se, borili se, ali ovo ne znači ništa. Igramo za dva dana, biće izuzetno teško na njihovom terenu, samo da se oporavimo što pre i to je to – mišljenja je kapiten Partizana.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović naglašava da je meč odlučio veći broj Partizanovih skokova u napadu.

– U ovom sastavu nismo moglida pružimo bolji otpor. Razlika u ofanzivnim skokovima je ogromna. To je jedan razlog, a drugi je skraćena rotacija, nismo imali visoke igrače. Nismo bili raspoloženi ni da šutnemo. Probaćemo da analiziramo i odigramo bolje u narednoj utakmici. Šešlija neće igrati u narednoj utakmici, za Rita ćemo videti – rekao je Jovanović.