BOMBA: Partizan doveo Jaramaza

Partizan je večeras dobio još jedno pojačanje pošto je iz španskog Burgosa stigao mladi Ognjen Jaramaz koji podjednako uspešno pokriva pozicije „keca“ i „dvojke“ u bekovskoj liniji, javlja sajt basketballsphere.com. On je potpisao višegodišnji ugovor sa crno-belima što znači da ozbiljno računaju na njega u budučnosti.

Jaramaz ima 23 godine i posle pola godine se vraća u Srbiju pošto je letos prešao iz Mege u Burgos. Tamo je na 18 prvenstvenih mečava u proseku beležio 6,4 poena za 14 minuta na parketu. Ponikao je u kruševačkom Napretku pre nego što je kao 11-godišnjak prešao u Partizan. Prošao je kompletnu omladinsku školu crno-belih, ali nije dobio šansu u prvom timu, za razliku od njegovog starijeg brata Nemanje koji je dve godine igrao za najjači sastav Partizana. U leto 2013. je prešao u Megu koja ga je odmah prosledila na pozajmicu u Smederevo.

Posle godinu dana na pozajmici se vratio u Megu gde je u prvoj seniorskoj sezoni beležio oko 11 poena po meču u ABA ligi, a sličan učinak je imao i u drugoj. Tada se i Partizan opet zainteresovao da ga vrati, šuškalo se o transferu u Humsku, ali je ostao u Megi. Tog leta se prijavio i na NBA draft gde su ga kao 58. pika izabrali Njujork Niksi za koje je igrao Letnju ligu. Međutim, tada su počeli veliki zdravstveni problemi. Njujork ga je posalo u bolnicu gde mu je dijagnostifikovana plućna embolija zbog koje je bio van košarke nekoliko meseci. Tek što je početkom 2018. opet zaigrao za Megu i počeo da se vraća u formu, usledio je lom šake zbog kojeg je morao na novu dugačku pauzu. Propustio je skoro celu tu sezonu i vratio se tek u finišu domaće Superlige posle čega je napustio Megu.

Otišao je letos u Burgos sa kojim je potpisao ugovor na dve godine, ali je sada ipak odlučio da prihvati poziv Partizana i napusti španski klub. U Trinkijerijevom timu će pojačati pozicije plemejkera i beka šutera na kojima su već RenfroNikolićPejdž, Gegić i Marinković.