FMP i zvanično potvrdio: U najužem smo krugu klubova za ulazak u Evrokup!

14730029352720

“Moramo da zaključimo nakon razgovora sa čelnicima Evrokupa, da je prava šteta što srpska košarka u sezoni 2016/2017 neće imati dva predstavnika u Evrokupu”, piše u saopštenju

Pretnje Košarkaškog saveza Srbije nisu previše pogodile FMP, jer klub iz Železnika ne odustaje od namere da u nadolazećoj sezoni zaigra u Evrokupu!

Nakon što je iz Železnika u utorak po podne stiglo javno pitanje za predsednika Saveza Draganu Đilasu da objasni na koji način klub “ugrožava interese srpske košarke”, Panteri su dan kasnije objavili i zvaničnu kandidaturu za učešće u Evrokupu u takmičarskoj sezoni 2016/2017, što je i potvrđeno formalno od strane čelnika tog takmičenja.
“KK FMP obavešten je da se nalazi u najužoj grupi klubova kandidata koji treba da popune tri upražnjena mesta za takmičenje u Evrokupu u takmičarskoj sezoni 2016-2017, a nakon odustajanja grčkog AEK-a, poljske Zijelone Gore i ruskog Volgograda.

  DULETOV DEBAKL: Limož doživeo NEZAPAMĆENI poraz!

U telefonskom razgovoru sa vodećim ljudima Evrokupa, pored usaglašavanja više tehničkih detalja (hala, smeštajni kapaciteti za protivničke ekipe i sudije, saobraćajne veze…) FMP je još jednom potvrdio svoju rešenost da igra to takmičenje, jer svoj nastup vidi kao veliko priznanje za klub, i srpsku košarku. Moramo da zaključimo nakon razgovora sa čelnicima Evrokupa, da je prava šteta što srpska košarka u sezoni 2016/17 neće imati dva predstavnika u Evrokupu, što je očigledno bilo moguće, ali odgovor na to pitanje za sada neće davati FMP, već oni koji pokušavaju da dezinformišu košarkašku javnost Srbije.

Naš klub je istovremeno saznao i ko su ostali klubovi koji su se kandidovali za tri upražnjena mesta u ovogodišnjem Evrokupu. Konkurencija je koliko smo informisani izuzetno jaka, tako da će konačnu odluku doneti Evrokup u narednom periodu.

  CRVENA ZVEZDA - KRKA : PRENOS

FMP održaće u sredu u popodnevnim časovima i sastanak UO u prisustvu Predsednika i potpredsednika Skupštine kluba, kao i direktora kluba, na kome će analizirati najnoviju situaciju, ali i skladu sa aktima kluba, statuta KSS, kao i međunarodnim pravom, imajući u vidu presude suda u Minhenu i Jerusalimu, kako bi se klub pripremio za zaštitu svojih prava”, ističe se u najnovijem saopštenju na zvaničnom sajtu kluba.

Interesantno, čelnici FMP su izgleda zaboravili da pomenu Partizan, koji je nedavno takođe istupio iz Evrokupa.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *