Fudbal je i za devojčice – Ženski fudbalski klub „Prave Dame“.

Ženski fudbalski klub Prave Dame iz Novih Banovaca je prvi ženski fudbalski klub u opštini Stara Pazova, osnovan je 2.6.2020. godine. U klubu trenutno trenira 40 devojčica uzrasta 7-16 godina.

Klub održava treninge na terenima Škole fudbala Vojvodina u Starim Banovcima, a zvanične utakmice igra na terenu FK Podunavac u Belegišu.

Predsednik kluba je Mirjana Predojević, a sa devojčicama rade tri licencirana trenera: Predrag Predojević, Slobodan Grabovica i Anđela Arizanović.
Od sezone 2021/22 klub se takmiči u Razvojnoj ligi FS Vojvodine za devojčice-grupa A.

Klub učestvuje na turnirima za devojčice u zemlji i inostranstvu.
Prva zvanična utakmica odigrana je 11.9.2021. godine protiv ŽFK Ruma iz Rume, što je ujedno i prva zvanična utakmica ženskog fudbala u opštini Stara Pazova.

U svom sastavu klub ima 2 devojčice koje su reprezentativke Srbije do 15 godina i 4 reprezentativke Vojvodine do 13 godina.
U sezoni 2022/23 u planu je da se oformi seniorska ekipa koja će se takmičiti u Drugoj ligi grupa Sever FSV.

Od ove sezone ekipa portala „www.maxsport.rs“ bavi se izveštavanjem o klubovima nižih liga, za vreme jesenjeg dela sezone rađeni su izveštaji sa mečeva, usled završetka sezone i zimske pauze portal je pokrenuo nekoliko projekata: 1. Analiza jesenjeg dela sezona prvenstava; 2. Prezentacija klubova nižih liga; 3. Transferi klubova nižih liga. Ukoliko ste zainteresovani za saradnju sa našim portalom koja je potpuno besplatna i zasniva se na dobroj volji kluba, igrača ili pojedinca koji prati klub i želite da se čuje o Vašem klubu, mestu, transferu možete se javiti na email adresu „izvestajinizihliga@maxsport.rs“, facebook profil „Izveštaji nižih liga“ ili instagram profil „izvestajinizihliga“.
Sportski pozdrav!