Jokić je trenutno najbolji asistent među centrima NBA lige i to nije sve!

jokic

Nikola Jokić sa samo 21 godinom nastavlja da zadivljuje sve oko sebe.

Iako je sezonu počeo nešto slabije, verovatno i zbog obaveza i umora koji ga je stigao nakon naporne prethodne sezone i učešća na OI sa reprezentacijom Srbije, Nikola Jokić se vratio u staru formu.

Tačnije, igra još bolje, u prethodnih mesec dana je jedan od najboljih košarkaša svoga tima, neretko je i najbolji strelac, a često najbolji asistent.

Jedan podatak u ovom trenutku posebno zadivljuje kada je u pitanju mladi Somborac koji se takmiči sa najboljim centrima na svetu.

Naime, on je trenutno vodeći po broju asistencija na 48 minuta među centrima, ima ih 7.8 u proseku, a pored toga, prvi je i po procentu asistencija među centrima.

  Odlična Mega pala u zagrebačkoj drami: Cedevita na mišiće do srećnog slavlja

Radi se o broju asistencija igrača u odnosu na broj asistencija čitave ekipe, Jokić je prvi sa 25,3% u celoj ligi, dok su iza njega Al Horford i Mark Gasol sa oko 24%.

Nije to sve.

Nikola je prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je mlađi od 25 godina i koji je imao preko TS statistički parametar preko 64%.

Radi se o procentu šuta ekipe kada je on na terenu, ovo je samo još jedan dokaz koliko je on, u stvari, značajan za ekipu.

Samo neka nastavi da radi istim tempom, nema sumnje da smo dobili velikog košarkaša.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

  ETO RECEPTA ZA PARTIZAN: AEK doživeo poraz koji će ga sigurno boleti… (VIDEO)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *