SUMNJIVE RADNJE Policija na Marakani!

ball2

Policija je objavila danas da istražuje kradju nekoliko stvari sa možda najpoznatijeg fudbalskog stadiona na svetu – Marakane.
Policija je saopštila da su ukradene dve bronzane biste, dva televizora i deo bakarnog creva. Jedna od bisti je ona novinara Marija Filjoa, čoveka po kome je stadion posle zvanično nazvan.

Na Marakani je 2014. godine odigrana finalna utakmica Svetskog prvenstva, a u avgustu 2016. održana je ceremonija otvaranja Olimpijskih igara. U decembru je na njoj odigran jedan prijateljski susret, što je poslednja utakmica igrana na njemu.

Brazilski list “O Globo” imao je pristup stadionu i objavio je fotografije na kojima se vide iščupana sedišta, spržena trava koja nije zalivana i boja kako se skida sa unutrašnjih zidova.

  SRBI GLEDALI PORNIĆE, SVET FINALE LIGE ŠAMPIONA: Ronaldo oborio posete na sajtovima za odrasle

Administrator stadiona, brazilski konglomerat Odebreht, želi da ga vrati državi Rio. Obe te instance imale su mnogo problema sa korupcijskim skandalima i ekonomskom krizom.

Čelnici Fudbalskog saveza Rio de Žaneira sastaće se sledeće nedelje s klubovima iz Rija. Očekuje se da će izraziti nameru državnih vlasti da intervenišu, ali to će teško biti moguće, jer je regionalna vlast proglasila “finansijsku štetu”, zbog čega javnim radnicima mesecima kasne plate.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *