Sada je naplaćeniji, a biće i najskuplji Italijan svih vremena!

ball

Izgleda da je prelomio, brojke su vrtoglave, njegova želja je da prvi put zaigra u Seriji A, ali čini se da neki drugi klubovi imaju jače argumente!

Verovatno znate, Marko Verati nikada nije igrao u Seriji A. U tu ligu se plasirao noseći dres “Delfina” iz Peskare, ali je onda umesto u Juve, gde je bio viđen, završio u Pari Sen Žermenu.

U Juventusu i dalje očajavaju zbog odluke da se cenjkaju sa Peskarom, nudili su 10 miliona, na kraju je Pirlov naslednik za 13 otišao u Pariz.

Od tada je četiri puta produžavao ugovor sa Pari Sen Žermenom, ima obavezu do 2021. i najbolje je plaćeni Italijan u Evropi, zarađuje 7.5 miliona evra po sezoni.

  Ipak nije gotovo - Paje ne može nazad u Marselj!

Jedini plaćeniji zemljak od njega u svetu je Gracijano Pele u Kini, ali to jednostavno nije za poređenje, u ozbiljno fudbalu, Verati je neprikosnoven.

Ali, da li će postati i najskuplji Italijan u istoriji?

Kako stoje stvari, hoće.

Naime, situacija sa PSŽ nije idealna, jednostavno se ne slaže sa Emerijem, a Španac mu zamera da je nedovoljno posvećen. Priča se da Parižani žele da ga puste ali samo za ogroman novac, naime, suma između 80 i 90 miliona bi bila dovoljna.

U Italiji je samo jedan pretendent, i to ne Juventus, za koji je sada on preskup. U pitanju je Inter, Kinezi ga imaju na vrhu liste želja, no plata je problem, njegova bi narušila odnose u svlačionici, kapiten Ikardi je jedva izvukao oko 5 miliona posle mnogo pregovora i problema.

  Nemanja Matić i Murinjo - PONOVO ZAJEDNO!?

No, svi vodeći evropski klubovi su zainteresovani za njega. Želi ga Real Madrid, ali i Čelsi, njima nije problem da plate obeštećenje, kao ni Veratijevu platu.

Takođe, njegov “fudbalski otac” Karlo Anćeloti ga vidi u Bajernu kao naslednika Ćabija Alonsa, sigurno je da ni Bavarce ne treba otpisati.

Zanimljivo da je najuskuplji transfer jednog italijanskog igrača bio onaj Bufonov iz Parme u Juventus za 60 miliona evra, Italijani su plaćali i više, ali strance. Bojimo se da smo nekoga zaboravili ali Inzagi i Vijeri su svojevremeno plaćeni više od 40 miliona, tako da bi Veratijev bio ubedljivo najskuplji transfer jednog Italijana u istoriji.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *