SADA JE JASNO: ŠTA još NEDOSTAJE ovoj Zvezdi!?

Liga Evrope, Liga Šampiona, šampionska titula, silni rekordi… Navijači se nadaju da je došlo vreme i za trijumf u Humskoj (19 časova)

Dominacija se potvrđuje u Humskoj! Za navijače Crvene zvezde, čak i one sklone euforiji, 158.večiti derbi (večeras, 19 časova TV Arena) ima veći značaj od Lige šampiona. Tim Vladana Milojevića, trenera koji još nije zabeležio prvi veliki poraz na klupi crveno-belih, može u komšiluku da potvrdi dominaciju i već u septembru stavi šapu na šampionski pehar.

Činjenica je da je javnost ubeđena kako će aktuelni prvak imati lak zadatak, ali sumnjamo da tako rezonuju momci koje će danas Vladan Milojević izvesti na teren. Računajući prethodnih 11 godina Crvena zvezda ima samo tri prvenstvene pobede u Humskoj. I taj govor brojki jasno pokazuje da Crvenu zvezdu ne očekuje puko odrađivanje posla.

Ova Zvezdina generacija već ima pečat najbolje u postbarijevskoj istoriji. Svedočanstvo tog zvanja potpisali su uspesi na međunarodnoj sceni, plasman u Ligu Evrope i Ligu šampiona, ali… Neće presudan faktor u današnjem 158.večitom derbiju biti ni snalažljivost Marina, ni skockana odbrana, ni golgeterski njuh Ričmonda Boaćija. Crvena zvezda će – ako želi pobedu – morati da bude gladna uspeha. I da u tom paramteru odgovori crno-belima.

Upravo je poriv da se igra do poslednjeg duela, da se pleše kao da sutra ne postoji održao Zvezdu Vladan Milojevića u životu nekoliko puta… I zato će trener koji je Delijama doneo toliko radosti u prethodnih 14 meseci danas biti na posebnom ispitu. Ili još preciznije: njegov ispit počeo je onog trenutka kada je završena utakmica sa Napolijem . Prosto, Milojević će morati da Zvezdu drži u ratničkom tonusu i motivaciji. A to nije lako…
“Nije mi teško opet da ponovim, nama je prvenstvo prioritet, I ova utakmicama nam je možda i najvažnija u sezoni. Tako na nju gledamo, tako se i za nju spremamo. Kao profesionalci moramo da igramo preko granice bola”, poručio je Vladan Milojević.

Milojević još nije osetio poraz u večitom derbiju. Pobedio je u prethodnom i praktično overio osvajanje titule. Tada je ulog bio veći, ali Crvenoj zvezdi će ove večeri biti teže. Crveno-beli su tada igrali na kartu neiskustva Svetozara Markovića I Armina Đerleka. Supertalentovani štoper je prošao taj krizni period, mladi vezista ovog puta neće biti u sastavu. Dakle, Milojević će morati da napipa novu Ahilovu petu večitog rivala. Nije zanemarljiva činjenica da će protiv sebe imati čoveka koji oseća matični klub. Baš kao i on.

Ali, sve je to teorija. Poraz bi donekle uprljao dosadašnji učinak crveno—belih na dva fronta, ali bi bi oni i dalje bili prvi favoriti za šampionski naslov. Pobeda bi značila da je dominacija drugo ime za Crvenu zvezdu. Uostalom, crveno-beli imaju 17 prvenstvenih pobeda u nizu, prethodni put su poraženi još u februaru ove godine, imaju bodovnu prednost I fascinantnu gol razliku…

Potreban je još samo trijumf u komšiluku…

SRBIJA 1 – 9. kolo

Petak
Čukarički – Spartak 3:1 (1:0)
/Tedić 13, Mudrinski 78, Kajević 83 – Šimura 52/

Subota
Napredak – Dinamo Vranje 3:0 (2:0)
/Eskić 18, Vukanović 64, N’Diaje 75pen/

Zemun – Bačka 2:2 (1:0)
/Lukić 14, Luković 74 – Grabež 62, Mladenović 68/

Radnik – Radnički Niš 1:2 (1:0)
/Milovanović 45+2 – Ranđelović 71, Stanisavljević 83/

Vojvodina – Voždovac 3:0 (1:0)
/Milojević 42, 51, Srećković 89/

Rad – Mačva 1:0 (0:0)
/Petrović 85/

Mladost – Proleter 1:0 (0:0)
/Tumbasević 72/

Nedelja
19.00: (3,35) Partizan (3,25) Crvena zvezda (2,10)

*** Kvote su podložne promenama

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!