GROM IZ VEDRA NEBA: Ništa od Novaka i Nadala!

Novak Đoković u petak (9.30) igra sedmo polufinale Australijan opena, a rival mu je 31. igrač sveta, Francuz Luka Puj.

Novak je svaki put do sada, kada bi ušao u polufinale u Melburnu, osvajao trofej.

Međutim, o mogućem finalu sa Rafaelom Nadalom ne želi ni da razmišlja, a kamoli priča, jer je koncentrisan samo na Puja, sa kojim se nikad pre nije sastajao.

„Mislim da je najveći zadatak da budeš usredsređen samo na taj jedan meč. Na ono što se događa na terenu. Ukoliko premotavaš film i razmišljaš o tome šta je bilo ili šta će se dogoditi, ili se trudiš da izmeniš situacije koje su se već dogodile, automatski trošiš energiju koja ti je neophodna za taj sadašnji trenutak. U suštini, najveći zadatak svih nas u sportu je da se usmerimo na ono što se dešava“, poručio je Đoković.

Novak će, ako osvoji trofej, postati apsolutnin rekorder Australijan opena sa sedam titula.

„Inspiracije i motivacije uvek imam mnogo zato što je svrha mog igranja meni sasvim jasna. Ako je sportisti jasno zašto igra, onda motivaciju ne treba ni da traži, zato što je ona automatski tu“, jasan je Novak.

Srpski teniser ima plan za duel sa Francuzom.

„Sve zavisi i od uslova za igru. Gledaću da od početka krenem kao protiv Nišikorija, koncentrisano, u dobrom intenzitetu, da pokušam da mu što pre oduzmem servis. Luka je vrlo svestran igrač, kompletan je. Verovatno njegova kretnja i bekhend su u poslednjih nekoliko godina bili nešto slabiji u njegovoj igri u odnosu na servis i forhend. Međutim, i tu je napredovao, to je primetno, u suprotnom ne bi ni stigao do polufinala“.

Puj je u Melburbnu ostvario uspeh karijere kada je o gren slemovima reč.

„Prilično je dobro igrao i protiv Raonića, ka i protiv Ćorića, gledao sam oba meča. Takođe, popravio je i kretanje, što mu je nedostajalo ranije u igri. Kompletirao je igru, ali opet imam više iskustva od njega u završnicama gren slem turnira. S druge strane, ne očekujem ni da bude impresioniran Centralnim terenom ili tome slično. Igrali smo jedan protiv drugog mnogo puta na treninzima. Odlično poznajemo igru i jedan i drugi. On je već dobio i Nadala u Njujorku pre nekoliko godina i zaslužuje poštovanje”, izjavio je Đoković.

Novak „cilja“ treći uzastopni gren slem trofej, jer je aktuelni vlasniki pehara sa Vimbldona i US opena. Na staze slave vratio se kada je obnovio saradnju sa Marjanom Vajdom.

„Važno je da se vratio, on mi je kao član porodice. Ne posmatram ga samo profesionalno, kao svog trenera nego i kao čoveka koji mi je mnogo pomogao u životu i sa kojim sam osvojio svoju prvu profesionalnu titulu. Prošli smo mnogo zajdničkih trenutaka. Iako nismo sarađivali 12 meseci, stalno smo bili u kontaktu i to pokazuje da je naš odnos mnogo više od profesionalnog “, zaključio je Novak Đoković.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!