DAN ZA ISTORIJU: Haos u beogradu, dva večita derbija u istom danu!

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana je sportski praznik, ma koja disciplina da je u pitanju, ali, očekivano, ubedljivo najviše pažnje privlače fudbalska i košarkaška edicija duela ‘večitih rivala’. Zahvaljujući “gluvim telefonima”, ove godine bismo mogli istog datuma da na programu imamo upravo duele fudbalskih i košarkaških sekcija ova dva giganta srpskog sporta, i to na oko pet kilometara razdaljine.
No, krenimo iz početka.

Pre svega, pomeranje termina odigravanja 159. prvenstvenog duela Crvene zvezde i Paritzana nije novina, pošto je isto učinjeno i u aprilu prošle godine, kada je utakmica sa srede, 11. aprila prebačena na subotu, 14. april. Razlog je više nego očigledan – želja oba kluba da tribine budu što punije.

Ove godine je utakmica sa srede, 27. februara pomerena za subotu, 2. mart. Očekivano, reklo bi se. A s obzirom na to da je gotovo sigurno da će utakmica, pre svega zbog televizijskog prenosa, početi u kasnijim popodnevnim satima, za očekivati je da se lopta zakotrlja između 17 i 19 časova.

I tu dolazimo do “gluvih telefona”. Promena termina odigravanja “večitog derbija” nije toliko čudna sama po sebi, koliko jeste činjenica da je istog dana, u isto vreme, zakazan – još jedan večiti derbi!

Naime, u okviru 20. kola regionalne ABA lige Crvena zvezda i Partizan bi trebalo da odigraju svoj meč istog dana, sa početkom u 18 časova, o čemu svedoče i zvanični sajtovi ova dva kluba:

FILADELFIJA IMA NOVOG ROKIJA: Pogledajte šta je Marjanović poručio navijačima!