ŠANSA ZA PARTIZAN: Sjajnog GOLGETERA navijači TERAJU iz kluba!

U Španiji različita mišljenja, trener ga brani, ali navijači očekuju da opravda uloženi novac…

U Španiji se lome koplja oko Urođa Đurđevića.

Bivši fudbaler Partizana je najveći transfer u istoriji Sportinga iz Hihona, Asturijci su za srpskog napadača Olimpijakosu platili 2.5 miliona evra.

Uroš je bio standardan prošle sezone, dao je 11 golova u prvenstvu, jedan u kupu, ali je Hihon ostao van borbe za povratak u elitu, bili su deveti.

Ove sezone traju polemike oko Đurđevića, napadač Sportinga je dao samo jedan gol.

„Za nas napadač nije samo strelac, pogledajte koliko se Đurđević žrtvuje za tim“, rekao je trener Hoze Alberto.

On brani Srbina uz reči da odrađuje veliki posao, ali navijači ukazuju na činjenicu da su Đurđević i Alvaro Vaskez, nekadašnji igrač Espanjola i Hetafea, koji je čak bio u PL i igrao za Svonsi, zvučna imena, a da su zajedno dali samo tri gola od početka šampionata.

Hihon je na sredini tabele u 13 mečeva dali su samo 16 golova, imaju dobru odbranu, ali napad ne funkcioniše. Zanimljivo, najbolji strelac je krilni fudbaler Aitor Garsija sa pet golova.

U svakom slučaju, Đurđević je pod lupom, javnost komentariše da napadač njegove reputacije mora da daje golove, a priliku će imati za vikend na gostovanju lideru Kadizu koji ima veliku prednost na vrhu i izgleda već na četvrtini prvenstva kao siguran putnik u Primeru.

Navijači Partizana se ne bi složili sa konstatacijom da je Đurđević napadač koji ne postiže golove, u sezoni u kojoj je sa Partizanom osvojio titulu, u 34 meča postigao je 27 golova. Efikasan je bio u mlađim kategorijama Srbije, ali se u Palermu, Viteseu gde nije dobijao šansu i Olimpijakosu nije baš golgeterski proslavio.