Zvezda obezbedila domaći teren u ABA ligi!

FOTO: ABA Liga

25. kolo ABA lige zatvaraju Crvena zvezda i Studentski Centar. Ekipa Janisa Sferopulosa je upisala 21. pobedu u sezoni (94:76). Nedović nastavlja sa dobrim partijama, upisao je 16 poena uz osam asistencija, dok je Bolomboj postigao 15 poena uz pet skokova. Hadžibegović je za Derbi meč završio sa 15 poena uz četiri skoka.

Prvu četvrtinu je klub sa malog Kalemegdana otvorio snažno, u jednom navratu je Derbi uspeo da smanji prednost domaćina, ali su gosti kroz samo par napada napravilli dvocifrenu prednost (30:18).

U drugoj deonici je Zvezda održavala svoju dvocifrenu prednost, mogli su na početku da imaju i 20 poena prednosti, ali tim iz Crne Gore to nije dozvolio. Uspeli su gosti da budu u zaostatku od 10 poena, međutim, Zvezda je i ovu četvrtinu pobedila (47:34).

Treća četvrtina je takođe pripala domaćim igračima, imali su čak 28 poena prednosti, ali je Derbi to spustio veoma brzo (74:55).

Završnih 10 minuta je Zvezda uspela ono što nije u trećoj četvrtini, napravili su +30 u odnosu na protivnika, ali su gosti na kraju „ublažili“ tu veliku prednost.

Zvezda poslednje kolo igra protiv splita, dok će Studentski Centar dočekati Budućnost.