BIVŠI IGRAČ HAJDUKA NA KORAK OD PARTIZANA: Crno-beli spremni da plate obeštećenje!

Partizan je izrazio veliku želju da dovede bivšeg igrača Hajduka i reprezentativca Bosne i Hercegovine, Nihada Mujakića (26), tokom letnjeg prelaznog roka.

Mujakić je prethodne sezone nastupao za turski prvoligaš Ankaragucu, gde je stekao reputaciju pouzdanog štopera. Od dolaska u Ankaragucu 2022. godine, odigrao je 76 utakmica i postigao jedan gol. Iako mu ugovor traje do sezone 2026. godine, Partizan je odlučan da ga dovede u svoje redove.

Debitovao je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u novembru prošle godine, a nedavno je imao svoj treći nastup protiv Engleske.

Mujakić je tokom karijere igrao za klubove poput Beverena i Kortrijka u Belgiji, Sarajeva u Bosni i Hercegovini, kao i za Hajduk u Hrvatskoj, gde je ostavio značajan trag sa 30 nastupa u sezoni 2020./21.

Partizan, koji će u novoj sezoni predvoditi trener Aleksandar Stanojević, očekuje veliku rekonstrukciju tima. Mujakićeva dolazak bi mogao da bude značajan korak ka jačanju odbrane i ostvarenju sportskih ambicija kluba u narednoj sezoni.