NIKADA GA NE BISTE PREPOZNALI: Tadija, najmlađi sin Bate Stojkovića iz “Varljivog leta ‘68“, danas izgleda OVAKO (FOTO)

Njegove preslatke replike se i dalje prepričavaju.

Svi se sećaju malog Tadije iz filma “Varljivo leto ‘68”, čije su replike i danas prepričavaju: “Manje vina, manje vina”, “Perica ima ženu, Perica ima ženu…”, “Što peremo zube?”, “Dolaze nam gosti”, “A šta ćemo da im radimo?”…

Replike su poznate ali ne i činjenica da Andrija Mrkaić, koji je tumačio lik najmlađeg člana neobične porodice, nije upisao glumu. Život ga je odveo na sasvim drugu stranu.

On je ulogu zbog koje ga poznaje cela Jugoslavija dobio sasvim slučajno. Iako je većina njegove porodice bila protiv, deda ga je odveo na audiciju. Imao je zadatak da pročita pesmicu i filmskoj ekipi je odmah zapao za oko.

– Zahvalan sam dedi što me je odveo na audiciju, zato što je ta uloga definisala moj dalji život. I danas me svi zovu Tadija. Imao sam čak i kuče koje je takođe bilo Tadija jer su ga krstili drugovi iz kraja – ipsričao je Andrija u jednom intervjuu.

Uloga sina Bate Stojkovića nije mu bila jedina. Posle “Varljivog leta“ glumio je sina Nikole Simića u ostvarenju “Nema problema“ i tu mu se, kada je u pitanju filmska industrija, gubi svaki trag.

Andrija je istinski planirao da upiše glumu ali ga je neobičan splet okolnosti udaljio od toga. Spremao je prijemni na koji je zakasnio, a onda se, pošto je odslužio vojsku, uputio pravo na Havaje.

Tamo je proveo određeno vreme ali se uželeo Srbije i svoje devojke. Kada se vratio jednom prilikom je sreo Batu Stojkovića u jednom lokalu.

– On je sedeo za jednim stolom sa svojim društvom, a ja sa svojim za drugim. Prijatelji su me ubedili da mu priđem i pozdravim se. Ne znam da li me se zaista setio ili je samo majstorski odglumio, ali bilo je lepo sresti ga i šmekerski je obrnuo turu pića za moje društvo i mene – objasnio je Andrija Mrkaić.

Radio je i kao stjuart.

– To je bio jako lep, ali i jako težak posao. Divno iskustvo, šansa da se proputujete ceo svet – rekao je Andrija Mrkaić u jednom intervjuu.

Kako su mediji pisali, on sada živi u Srbiji i zaposlen je u jednoj firmi za telekomunikacione usluge.

Andrija Mrkaić