BOMBA TRESE SRBIJU: Marakana se RUŠI, Zvezda dobija novi STADION!

Generalni direktor FK Crvena zvezda već je razgovarao sa prvim čovekom države i objasnio mu da umesto rekonstrukcije „Marakane“ treba ići na rušenje i izgradnju novog stadiona.

Fantastične vesti saopštio je generalni direktor Crvene zvezde pristalicama kluba u četvrtak. Zvezdan Terzić je obradovao navijače porukom da je Zvezda smanjila dug na 13 miliona evra i da bi prodajom nekoliko igrača mogla da „dođe na nulu“ ili da čak bude u plusu.

Tu nije kraj sjajnim vestima. Gostujući na TV Kopernikus generalni direktor aktuelnog šampiona Srbije otkrio je da Zvezda u narednih nekoliko godina treba da dobije novi stadion jer je rekonstrukcija postojećeg besmislena.

„Ne može da se pravi moderna arena od ‘Marakane’, jer su sve četiri tribine naslonjene na zemlju. Nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i napravi moderni sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana u godini. To je jedno rešenje“, rekao je Terzić a prenosi „Informer“.

Ovakva konstatacija proizilazi iz činjenice da nije moguće približiti tribine terenu, a da pritom ne budu srušene tri četvrtine stadiona. O svemu je obavešten i prvi čovek države Aleksandar Vučić.

„Razgovarao sa predsednikom Vučićem i rekao sam mu da je Zvezda jedini klub u Ligi šampiona kojim ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dolaziš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje“, dodao je Zvezdan Terzić.

Generalni direktor crveno-belih pojasnio je da bi rušenje postojećeg stadiona i izgradnja novog trebalo da se dogode u narednih pet do deset godina.

„Mi ćemo ući u tu rekonstrukciju, međutim svaki početak posla otvara tri nova posla, pa tri nova otvaraju devet novih. Dugoročno, u periodu od pet do deset godina, ‘Marakana’ će morati da se ruši i da se gradi novi stadion, jer stadion neuslovan za bilo kakvu rekonstrukciju i podizanje komfora na viši nivo, a vremenom će biti sve zahtevnije“, zaključio je Terzić.

CRVENA ZVEZDA PROŠLA ODLIČNO: Liga šampiona se već ISPLATILA!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!