BORBA ZA FINALE: SRBIJA ceka PROTIVNIKA!

Srbija poražena od Poljske, ali je prošla u polufinalu.

Srbija je u polufinalu Svetskog prvenstva u odbojci.

Mogli smo to pretpostaviti i nakon jučerašnje pobede protiv Italije od 3:0, ali da bi i matematički obezbedili plasman bilo je potrebno da osvojimo još jedan set, ili da imamo pozitivnu poen razliku.

Prvi set smo izgubili sa 28:26, drugi istim rezultatom, pa nam je u trećem bilo potrebno da osvojimo sedam poena. To smo bez problema i učinili, pa smo u polufinalu Svetskog prvenstva.

Na kraju, poraz naše reprezentacije od 3:0 (28:26, 28:26 i 25:22)

Dobro su krenuli naši reprezentativci u prvom setu, stekli smo dva poena prednosti kada je Marko Ivović došao na servis liniju, čuvali smo ta dva poena kao oči u glavi, ali smo imali problema sa servisom, do sredine prvog seta imali smo četiri servis greške.

Nervoza je bila prisutna i kod Poljaka, a kada je Marko Ivović ponovo došao na servis, prijem naših protivnika je popustio pa smo poveli sa 16:13.

Ivović je ponovo odservirao as, bili smo predaleko u tim trenucima od ekipe u crvenim dresovima.

Videlo se već tada da smo drugačija ekipa od one koja je izgubila od Poljske u Varni kada smo već obezbedili plasman na završnicu, izabranici Nikole Grbića su bili bolji rival i trebalo je samo da privedu set kraju kako bi se plasirali u polufinale. Ipak, nisu to uradili u prvom setu.

Smanjili su Poljaci na 17:19 nakon veoma dugog poena, Grbić je zatražio tajm-aut jer ništa nije želeo da prepusti slučaju.

Nikola Grbic

Fantastična akcija i poen Atanasijevića odmah nakon tajm-auta su doveli Srbiji tri poena prednosti, Jovović je u bloku odbranio kontru Poljaka da odbrani tu razliku, ali su Poljaci vezali čak tri poena i izjednačili na 21:21 nakon čega je Nikola Grbić ponovo morao da traži tajm-aut.

Dva uzastopna poena Srbije, Majstorović se odlično odbranio, Ivović je završio akciju za 23:21, Srbija je bila na dva poena do polufinala, ali su Poljaci novim blokom izjednačili. Do prve set lopte se došlo nakon poena Atanasijevića, ali su i Poljaci imali set loptu. Iskoristili su treću, nakon što su imali sreće nakon servisa, pa smo izgubili sa 28:26.

Srecko Lisinac

Uroš Kovačević je dobro servisao na startu drugog seta, poveli smo sa 4:2, potom i sa 6:3 nakon novog poena Atanasijevića kome se baš igralo danas.

Kurek je bio taj koji je koliko-toliko držao Poljsku u drugom setu, a na drugoj strani Atanasijević je odservirao as, ali smo nakon lošijih prijema dozvolili protivniku da stigne do 13:13. Poljaci su otišli na drugi tehnički tajm-aut sa dva poena prednosti, Grbić je reagovao uvođenjem Dražena Luburića.

Uroš Kovačević je postao naš glavni igrač u napadu, izjednačili smo na 17:17, igralo se nakon toga poen za poen, videli smo i par servis grešaka na obe strane. Pokušao je Grbić sa Okolićem na servisu, ali je usledila nova servis greška, gledali smo rat nerava. Nakon odličnog servisa Petrića Srbija je povela posle dužeg vremena, i to 23:22.

Uroš Kovačević je igrao kao u transu, nakon njegovog 12. poena stigli smo do set lopte, a prosto je neverovatno kako su se Poljaci izvukli nakon neverovatnog servisa Srećka Lisinca. Naši protivnici su se bunili na svaku sitnicu, često smo gledali čelendž.

Kurek je igrao odlično, odservirao je as za set loptu Poljaka, ali je odmah usledila servis greška. Drugu set loptu su, ipak, iskoristili. Našem timu je bilo potrebno da osvoji sedam poena u trećem setu da bi se plasirao u polufinale.

Srbija

Uveo je Grbić Petra Krsmanovića, upravno smo njegovim poenom poveli sa 3:2, ali su naši protivnici poveli sa 5:4. Nismo imali toliko energije, blok je baš falio, selektor je pokušavao izmenama kako bi osvojili makar jedan set.

Do sedmog poena smo stigli posle tehničkog tajm-auta, tada smo se već plasirali u polufinale, ali niko u tim trenucima nije razmišljao o tome. Poveli su Poljaci sa 10:7, ali je naš blok proradio, kao i inat, ubrzo je bilo 10:10.

Poljaci su ponovo stvorili prednost od dva poena, posle tehničkog tajm-auta i do tri, naša reprezentacija kao da nije imala strpljenja. Ipak, Uroš Kovačević je servirao sjajno, vrlo brzo je bilo 17:17.

Vratio se i Aleksandar Atanasijević na teren, ali nije vredelo, Kurek je nakon servisa i velike sreće doneo Poljacima 22:20 što je bilo ključno u samoj završnici, Poljska je na kraju zadržala tu prednost.

Sa kog mesta će naš tim u polufinale zavisiće od sutrašnje utakmice Poljaka i Italijana.

BORBA IZMEDJU DVIJE SILE: ZAPADNJACI na kraju POBJEDILI!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!