ČEKA GA PAKAO: Stojkovic u PROBLEMU zbog pasoša!

Golman Partizana i dugogodišnji reprezentativac Srbije Vladimir Stojković najavio je da će se danas odreći srpskog pasoša!

Golman crno-belih bio je besan posle 158. derbija (1:1), jer je sudija Grujić priznao gol Boaćia u 74. minutu.

Naime, Zvezdin napadač je šutirao glavom, Stojković je intervenisao, pa pošto se nije jasno videlo da li je lopta celim obimom prešla gol-liniju, sudija Danilo Grujić se konsultovao sa pomoćnicima i priznao gol.

Stojković nije mogao da se pomiri sa činjenicom da su arbitri priznali pogodak.

„Prvi put me je sramota što sam Srbin. Sutra idem da se odreknem pasoša, evo videćete“, rekao je Stojković za Arenu sport i dodao:

„Znate kako se osećam? Ne znam šta da vam kažem… Da bi bio gol moraš da budeš siguran 300 odsto, a on to nije mogao da vidi. Ja sam bio u golu, izvadio sam loptu. Kunem vam se da nije gol. Svaka čast igračima Zvezde na borbenosti i svemu, ali ovo što smo videli… Sramota me što sam član ove države“.

Ono što Stojković sigurno nije znao, kad je dao obećanje, jeste kakva ga procedura čeka ukoliko želi da se odrekne srpskog pasoša. Kada bude video spisak dobro će se zamisliti. Nek se naoruža strpljenjem, jer ga čekaju sati i sati stajanja u redovima na raznim šalterima.

 

Ovo je procedura: 

 

Državljaninu Republike Srbije, državljanstvo Republike Srbije prestaje otpustom ako podnese Zahtev za otpust i ako ispunjava sledeće uslove:

 

-da je navršio 18 godina života;

-da nema smetnji u pogledu vojne obaveze;

-da je izmirio poreze i druge zakonske obaveze u Republici Srbiji;

-da je regulisao imovinskopravne obaveze iz bračnog odnosa i odnosa roditelja i dece prema licima koja žive u Republici Srbiji;

-da se protiv njega u Republici Srbiji ne voi krivičan postupak za akrivična dela za koja goni se po službenoj dužosti, a ako je u Republici Srbiji osuđen na kaznu zatvora da je tu kaznu izdržao;

-da ima strano državljanstvo ili dokaz da će biti primljen u strano državljanstvo.

 

NAPOMENA:

Za državljane RS, koji su izvršili zakonsku obavezu uvođenja u vojnu evidenciju, ne postoji smetnja za otpust iz državljantsva RS.

Gde i kako Postupak za prestanak državljanstva pokreće se zahtevom.

Zahtev za prestanak državljanstva podnosi se lično ili preko punomoćnika.

Za lice lišeno poslovne sposobnosti zahtev podnosi staralac, a za dete do navršene 18. godine života zahtev podnosi roditelj, odnosno daje pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom, s tim što je za dete starije od 14. godina potrebna i njegova saglasnost.

Zahtev se podnosi organu unutrašnjih poslova po mestu prebivališta odnosno boravišta podnosioca zahteva.

Može se podneti i preko nadležnog diplomatskog ili konzularnog predstavništva Republike Srbije, koje će ga proslediti ministarstvu nadležnom za unutrašnje poslove.

Podnosiocu zahteva za prestanak državljanstva izdaje se potvrda o podnetom zahtevu. U postupku za prestanak državljanstva ministarstvo nadležno za unutrašnje poslove odlučuje rešenjem. Pravosnažno rešenje o prestanku državljanstva, ministarstvo je dužno da dostavi organu nadležnom za evidenciju državljana.

 

NEPOŠTOVANJE: Mesi RAZOČARAO svet!

 

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!