ENFILD U ŠOKU: Niko nije OČEKIVAO ovakav ISHOD na KRAJU!

Odigrano još pet mečeva treće runde Liga kupa Engleske. Duel na “Enfildu“ bio u centru pažnje.

 

Derbi večeri pripao je Čelsiju, posle preokreta u drugom poluvremenu, za plasman u četvrto kolo Liga kupa Engleske, Liverpul – Čelsi 1:2!
Čelsi je nešto bolje ušao u večerašnju utakmicu, uvodne minute meča obeležile su prilike za Alvara Moratu, koji iz dva pokušaja nije uspeo da savlada Minjolea.
Usledio je mirniji period igre, ravnopravna i ne mnogo zanimljiva borba, sve do ulaska u finiš prvog dela, kada Liverpul “dodaje gas“. Mane je u tim trenucima opasno pretio, posebno posle akcije sa Šaćirijem, kada je umakao svojim čuvarima, iskosa sa leve strane je gađao suprotni ugao, ali Kabaljero je odlično intervenisao.
Takav ritam nastavljen je i početkom drugog poluvremena, tim Jirgena Klopa je vršio sve jači pritisak na polovini Čelsija i rezultat je stigao u 58. minutu. Mane je baš posle presinga osvojio loptu na levoj strani terena, prosledio je za Keitu koji odlično šutira, Kabaljero odbija do Danijela Staridža, a ovaj volej udarcem šalje loptu u mrežu – 1:0.
Čelsiju je dugo trebalo da uzvrati, delovalo je da nemaju rešenja, ali onda su u 79. minutu iznudili slobodan udarac na desnoj strani. Posle odličnog centaršuta, prvo je Barkli pokušao, Minjole odbio loptu, ali samo do Emersona koji iz neposredne blizine pogađa mrežu – 1:1.
Ovaj gol je proveravan posredstvom VAR tehnologije, na kraju je utvrđeno da ipak nije bilo ofsajda.
Četiri minuta kasnije nova prilika na drugoj strani, Staridž je pokušao sa distance, ali prečka je spasila “Plavce“.
Za to vreme, Arsenal je na svom terenu odmerio snage sa Brentfordom. Dani Velbek je bio u glavnoj ulozi, svojim golovima u 5. i 37. minutu je doneo dva gola prednosti “Tobdžijama“ posle prvog poluvremena, a nadu gostima vratio je Džadž u 58. minutu za 2:1.
Ona je trajala sve do trećeg minuta nadoknade vremena, kada je Lakazet stavio tačku na ovaj meč – 3:1.
Najmanje dilema oko pobednika bilo je u duelu Vest Hema i Maklsfilda, a “Čekićari“ su “do vrha“ napunili mrežu gostiju – 8:0. Antonio, Snodgras i Perez su bili strelci u prvom poluvremenu, a u nastvaku Frederiks, Ogbona, ponovo Snodgras i dva puta Dijangana.
Totenhem i Votford su svoj meč počeli u 21 čas, a Notingem Forest je sa 3:2 na svom terenu eliminisao ekipu Stouka.
Rezultati:
 
Arsenal – Brentford 3:1
Liverpul – Čelsi 1:2
Notingem Forest – Stouk 3:2
Vest Hem – Maklsfild 7:0
Totenhem – Votford 1:1 (u toku)
http://maxsport.today/2018/09/najlepsi-gol-u-njegovoj-karijeri-gobeljic-o-golu-koji-je-postigao-protiv-napretka/