EVROGOL U JSL: MISLJENJE strelca GOLA!

„Gde baš meni da ga daš“ – rekao mi je posle utakmice golman i drugar Petrović sa kojim sam zajedno igrao u Napretku.

KO ĆE kome ako ne svoj svome. Superprojektil Marka Gobeljića sa oko 25 metara najavio je i ulepšao pobedu Crvene zvezde protiv Napretka u odloženom meču petog kola. Prava „bomba“ pod prečkom sigurno će biti i u konkurenciji za naj-gol sezone, dugo će je pamtiti i strelac, ali i golman, inače dvojica odličnih prijatelja van terena.

– „Gde baš meni da ga daš“ – rekao mi je posle utakmice golman Nikola Petrović, s kojim sam se družio dok smo zajedno igrali u Napretku. Smejali smo se posle utakmice. Eto, baš se namestilo da jedan od najlepših pogodaka postignem bivšem saigraču i prijatelju – kaže Gobeljić, u razgovoru za „Novosti“.

Pre dolaska na „Marakanu“, u junu 2017, tri sezone je igrao za Kruševljane i postigao sedam golova. Međutim, nijedan ovako efektan.

– Jedan sličan sam postigao pre toga, u matičnoj Slogi iz Kraljeva. Ovaj u Zvezdinom dresu ipak mi je mnogo draži, kao klinac maštao sam o ovakvim stvarima. Postigao sam ga neočekivano. Sve je ispalo spontano, prvo da mi Ebisilio iz slobodnog udarca produži loptu i da mi ona tako dobro „legne“. Ništa slično nismo vežbali na treninzima.

Gobelja se još jednom pokazao kao pravi džoker Vladana Milojevića. Svaku šansu koristi maksimalno, nedavno je i protiv Čukaričkog postigao lep gol posle solo prodora, iako uglavnom dobija defanzivne zadatke.

– Mogu da igram na više pozicija. U Napretku sam bio napadač i vezista, u Zvezdi više dobijam zadatke u odbrani. Šta trener odluči – tu sam. Spreman sam fizički, volim da sam uvek u top-formi jer se nikad ne zna kad ću dobiti priliku.

Šampion je ponovo na plus pet od prvih pratilaca Radničkog i Partizana.

– Protiv Napretka smo igrali u kombinovanom sastavu, a i pored gustog rasporeda, ne oseća se umor. Imamo veliki fond igrača, drago mi je što svako od nas koristi priliku koja nam se ukaže. Bitno nam je da pobedimo Mladost pred važno gostovanje u Parizu, gde nas čekaju Nejmar, Mbape i ostali asovi „svetaca“. To će biti spektakl.

FRANCUZ NUDI NAKNADU: Saga u MANCESTERU se NASTAVLJA!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!