GROBARI NA NOGAMA: Partizan se KONAČNO vraća u Evroligu!?

Pobeda koju su košarkaši Partizana ostvarili na otvaranju nove sezone u ABA ligi osokolila je navijače koji su ubeđeni da bi ova sezona mogla da bude najuspešnija u poslednjih nekoliko godina.

Velike promene napravio je KK Partizan NIS u igračkom kadru tokom leta ali u pripremnim utakmicama navijači nisu videli ništa što bi ih ohrabrilo da ekipa ove sezne može do većih uspeha.

Srećom, pripremni period i takmičarski mečevi nemaju mnogo toga zajedničkog, što je potvrđeno već u prvom meču koje je Partizan igrao za bodove.

Na tradicionalno neugodnom gostovanju, jednom od onih na kojima su crno-beli pobede brojali na prste jedne ruke, Partizan je u subotu ostvario trijumf i tako usadio optimizam u glave svojih navijača.

Tačno je da sa oscilacijama kakve su viđene u Zagrebu crno-beli ne mogu da računaju na konstantu u dobrim partijama, ali treba reći i to da svaki pojedinac i ekipa sama mogu mnogo više.

Sa rovitim kapitenom Novicom Veličkovićem i bez Bondže Sija Partizan je uradio ono što je bilo najvažnije, ostvario pobedu u gostima i napravio odličnu u vertiru za mečeve koji slede.

Videćemo kako će u novoj sezoni takmičenje u Evrokupu uticati na formu ekipe, odnosno da li će igranje u Evropi učiniti da tim deluje bolje u ABA ligi ili će umor uzeti maha i negativno se odraziti na rezultate u regionalnom šampionatu.

U narednih mesec dana ekipu Partizana očekuju četiri duela u ABA ligi i još pet u Evrokupu što znači da će već u prvih mesec dana nove sezone moći da se vidi kakvi su dometi ekipe Nenada Čanka i hoće li prvi put od 2013. godine Partizan uspeti da osvoji više od jednog trofeja.

Raspored Partizana u narednih mesec dana:

3. oktobar
(EK) Dolomiti Energija Trento – Partizan NIS

6. oktobar
(ABA) Partizan NIS – Petrol Olimpija

9. oktobar
(EK) Partizan NIS – Zenit

14. oktobar
(ABA) Mornar – Partizan NIS

17. oktobar
(EK) Valensija – Partizan NIS

20. oktobar
(ABA) Krka – Partizan NIS

23. oktobar
(EK) Partizan NIS – ASVEL

26. oktobar
(ABA) Partizan NIS – Zadar

31. oktobar
(EK) Turk Telekom – Partizan NIS

BOMBA NA OSTRVU: Murinjo pred OTKAZOM!?

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!