ISTORIJA KAŽE: Partizan će UNIŠTITI Zvezdu u derbiju!

Uloge su sada zamenjene, može li Partizan da ponovi ono što je Zvezda uradila pre 15 godina?

Zanimljiva koincidencija uoči predstojećeg “večitog derbija“ u Humskoj, a posle sinoćnjeg remija bez golova između Crvene zvezde i Napolija.

Mnogi od vas pamte Partizanovo prvo učešće u Ligi šampiona, kada su crno-beli bili u grupi sa Real Madridom, Portom i Marsejom, a nekoliko dana pre “večitog derbija“ nameće se podsećanje na beogradski dvoboj crno-belih sa Realom u Humskoj, koji je završen bez golova, 0:0.

Partizan je tada, pod vođstvom Lotara Mateusa, nastupio u sastavu: Pantić, Savić, Malbaša (od 19. minuta Žonsa), Vest, Bajić, Duljaj, Nađ (od 65. minuta Drulović), Ilić, Đorđević, Iliev, Delibašić (od 46. minuta Stojanoski).

Real je u svom timu imao pregršt fudbalskih zvezda, a u Humskoj je na teren izašao u ovoj postavi: Kasiljas, Salgado, Roberto Karlos (od 11. minuta Guti), Elgera, Pavon, Bekam, Zidan, Figo, Raul Bravo, Ronaldo, Raul.

Crno-beli su se Madriđanima hrabro suprotstavili, a u finišu meča Saša Ilić je propustio odliču priliku da Partizanu donese i istorijski trijumf.

Ali, ono što je usledilo posle tog meča, samo četiri dana kasnije, bilo je Partizanovo gostovanje Crvenoj zvezdi na “Marakani“ u “večitom derbiju“.

Nešto slično kao i sada, posle Zvezdinih 0:0 sa Napolijem, samo su uloge obrnute.

Taj “večiti derbi“ imao je i zanimljivu uvertiru, zbog izjave Lotara Mateusa na pitanje ko će od njegovih igrača u derbiju biti zadužen za Zvezdinog napadača Nikolu Žigića.

„Dovešću jednog košarkaša, našeg navijača iz Amerike da ga čuva“, našalio se Mateus, što je samo dodatno motivisalo i Žigića, ali i ostatak Zvezdinog tima u derbiju.

Iako je Partizan par dana ranije bio ravnopravan sa Realom, na “Marakani“ je doživeo ubedljiv poraz rezultatom 3:0, Žigić je bio dvostruki strelac, u 11. i 62. minutu, a uz njega je mrežu crno-belih zatresao i Marko Perović u 37. minutu.

Crvena zvezda: Dišljenković, Marković (od 65. minuta Đorđević 7), Dudić, Vidić, Vitakić, Šarac, Mladenović, Krivokapić, Perović (od 66 minuta I. Dudić), Žigić, Đorđić (od 60 minuta Milovanović).

Partizan: Pantić, Đorđević (od 70. minuta Čakar), Savić, Stojanoski (od 83. Radončić -), Vest, Bajić, Malbaša, Duljaj, Ilić, Drulović (od 60. minuta Radović), Iliev.

Uoči predstojećeg derbija koji je na programu u nedelju od 19 časova u Humskoj, sada mnogi otpisuju Partizan, koji je daleko od prave forme, bilo je ovih dana i izjava u kojima se prognozira veoma ubedljiva pobeda Zvezde, ali možda to sve zajedno bude dodatni motiv crno-belima da najvećem rivalu vrate istom merom za pomenuti poraz iz novembra 2003.

Ima li Partizan snage i kvaliteta za tako nešto u ovom trenutku?

RASPALIO DELIJE: Evo šta je Vujadin PORUČIO navijačima pred derbi!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!