JOŠ PAR SATI NAS DELI OD SPEKTAKLA: Evo šta bi eventualna POBEDA donela Partizanu, a šta Zvezdi!

Večiti derbi, 158. po redu, između fudbalera Partizana i Crvene zvezde igra se večeras na stadionu u Humskoj.

 

Meč koji mnogi vide kao prekretnicu u sezoni, za Partizan da pokaže da može da izađe iz senke rivala, a za Zvezdu da potvrdi dominaciju posle plasmana u Ligu šampiona, dolazi u dobrom trenutku za oba tima.

 

Crno-beli su vezali pet prvenstvenih trijumfa od dolaska trenera Zorana Mirkovića, a branilac trofeja je takođe u naletu sa svih sedam pobeda i na krilima odličnog remija protiv Napolija u utorak.

Mirković, koji je pre dva dana proslavio 47. rođendan, imao je samo jednu zelju kao poklon od igrača – pobedu u derbiju, iako je Zvezdi prepustio ulogu favorita. Ali…

„Ima neko nepisano pravilo da ne pobeđuje ekipa koja je favorizovana ili trenutno bolja. Ako je tako, onda ću im vrlo rado prepustiti ulogu favorita“, rekao je Mirković na konferenciji za medije u Humskoj.

Sa njim se nije slozio kolega sa klupe Crvene zvezde Vladan Milojević jer smatra da u derbiju nema favorita.

„Javnost ima pravo da iznosi stav, ali mislim da nema favorita, tako je bilo u prošlosti, biće i u budućnosti. Ovde nema ni prednosti domaćeg terena. Derbi je derbi, jedna utakmica, uglavnom nepredvidiva“, rekao je Milojević, uz napomenu da bi ova utakmica mogla da presudna u sezoni.

Osim uobičajenog naboja kada se nadmeću beogradski velikani, pobeda nosi i prvo mesto jer Crvena zvezda trenutno ima dva boda više od Partizana. Istina, uz meč manje, ali moraće da brani poziciju.

Utakmica 9. kola Superlige Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se večeras od 19 sati na stadionu u Humskoj.

 

UDARNA VEST DANA: Zvezdin Mesi PORED evropskih giganata IZABRAO Zvezdu!?

 

<strong><a href=“https://www.facebook.com/maxsport.rs/?fref=ts“ target=“_blank“>LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!</a></strong>