KAKAV ŠOK: Brih NAGRAĐEN zbog utakmice Švajcarske i Srbije!

U pozadini svega je rat koji besni između FIFA i UEFA…

Feliksu Brihu brukanje nije strano, i ranije se isticao neverovatnim odlukama, greškama, a kako rekosmo svi smo samovolju Nemca osetili protiv Švajcarske kada je odbio da pogleda VAR i svira čist penal nad Aleksandrom Mitrovićem.

Ovo jasno nije alibi ni za Srbiju, ni za Krstajića, mi smo u stvari samo poslužili kao ogledni kunići u čitavoj priči, a Brih je nagrađen od UEFA.

Jer, za razliku od FIFA, UEFA se opire uvođenju VAR tehnologije, i arbitri koji su odbili da koriste pomenutu novinu su nagrađeni.

U pitanju su Feliks Brih i Šimon Marčinjak koga smo gledali na „Marakani“ u utorak. On na sreću nije sudio protiv Zvezde, a nagradu je dobio kada se pojavio na centru u Superkupu Evrope.

Sa druge strane, Brih koga je FIFA posle utakmice Srbije i Švajcarske jednostavno poslala kući, je ostao čovek od poverenja, činovnika u Nionu. Sudio je jedan od derbija prvog kola Lige šampiona, napravio cirkus od utakmice, ne samo jer je isključio Ronalda, to je bio uvod u kasnije kompenzacije, dva od tri penala su sumnjiva, na kraju su na njega bili ljuti bukvalno svi.

Ali, sumnje nema, on je čovek zadatka i treba ga očekivati i na narednim derbijima Lige šampiona ove sezone.

Podsetimo, UEFA je odbila zahtev klubova da se od proleća makar uvede VAR posle svih brljotina koje su sudije napravile prošle sezone, setimo se Olivera, Kujpersa, Čakira, a predsednik evropske kuće fudbala Čeferin tvrdi da nema dovoljno vremena da se VAR primeni od osmine finala Lige šampiona.

ZA ISTORIJU: Zvezdin igrač izabran za NAJBOLJEG u Ligi šampiona!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!