KOŠARKA JE IZGUBILA MNOGO NJEGOVIM ODLASKOM: Kraj jedne IMPRESIVNE karijere!

Legendarni španski košarkaš rešio je da stavi tačku na svoju impresivnu karijeru.

 

Huan Karlos Navaro je još sredinom minulog meseca obelodanio da se povlači iz aktivnog igranja košarke.

Navaro je član Barselone od 1997. godine, napravio je samo godinu dana pauze od dresa katalonskog giganta, kada je u sezoni 2007/08 poneo dres Memfis Grizlisa u NBA ligi.

Tokom karijere je osvojio dve Evrolige (2003, 2010), špansku ligu je pokorio u osam navrata, dok je na reprezentativnom nivou osvojio jedno zlato na Svetskom prvenstvu (2006) i dva na Eurobasketu (2009, 2011). U dva navrata je bio „srebrn“ na planetarnim smotrama (2003, 2007), jednom je bio bronzan (2017), dok je na Olimpijskim igrama uzeo dva srebra (2008, 2012) i jednu bronzu (2016).

Ostaće upamćen kao jedan od najboljih šutera u istoriji evropske košarke, ali i po svojoj čuvenoj „la bombi“.

Njegov dres sa brojem 11 će biti povučen iz upotrebe i nalaziće se na svodovima „Palau Blaugrane“.

 

Navaro se nije u potpunosi oprostio ni od košarke, ali ni od Barselone, kako će ostati u klubu i radiće kao menadžer košarkaške sekcije ovog katalonskog kluba.

Za 25. septembar je zakazana specijalna ceremonija u dvorani Barselone u Navarovu čast, kada će biti prikazan pedesetominutni dokumentarac o njegovom životu.

Navaro se u suzama oprostio od voljenog kluba, a prozborio je i koju.

Nastaviću da radim sve što je u mojoj moći za ovaj klub. On je bio moj život, davao sam sve od sebe za njega još od dana kada sam bio u akademiji, pa sve do moje poslednje utakmice.

Sada se povlačim kao igrač sa sećanjima na sve te trofeje koje smo osvojili, sa posebnim osvrtom na dva koja smo osvojili u Evroligi. Ali i sa sećanjima poštovanja i prijateljstva koje su mi svi pokazali, čak i protivnici.

Sada ću pomagati mladim igračima da se priviknu na prvi tim. To je posao kojem se radujem„, izjavio je Navaro.

 

KAKAV PROPUST BORDOA: Administracija ZABORAVILA na fudbalera iz Hrvatske…

 

<strong><a href=“https://www.facebook.com/maxsport.rs/?fref=ts“ target=“_blank“>LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!</a></strong>