MILOJEVIĆ ZAPALIO DELIJE: ŠTA je REKAO o Partizanu!?

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević obratio se medijima povodom 158. večitog derbija u kom njegovi puleni gostuju Partizanu.

Strateg crveno-belih je prvo pričao o derbiju, najvećoj svetkovini srpskog fudbala.

– Ja sam uvek govorio da je nama prvenstvo prioritet. Zato nam je ovaj meč možda i najvažniji u celoj sezoni. Večiti je derbi, svi dobro znamo šta to znači. Mnogo smo puta pričali kako je to posebna utakmica za sve nas. Ona se uvek izdvaja kao posebna i donosi mnogo više od ta tri boda – počeo je priču Milojević.

Za sjajnog stručnjaka favorita sutra nema, nema ni domaćeg terena, derbi je specifična utakmica.

– Verujte da nema favorita u ovakvim utakmicama, to se više puta pokazalo u prošlosti, a pokazaće se i u budućnosti. U ovakvim mečevima nemate ni prednost domaćeg terena. Reč derbi sama za sebe dovoljno govori. To da li je neko favorit ili nije, kakva je forma – to ni najmanje nije važno. Čeka nas utakmica koja ima nepredvidiv tok. Hajde da sačekamo da vidimo kako će sve to da bude.

Propisi kažu da u tim mogu samo četiri stranca, Crvena zvezda ih ima pet, jedan neće moći na teren.

– Videćemo sutra. Propisi su propisi, moraju da se poštuju. Ali nije pitanje samo stranaca, imam u ekipi mnogo kvalitetnih igrača. Svesni su oni toga da ne mogu svi da igraju… Ja bih najviše voleo da ovde može, kao na Kipru, da za utakmicu budu prijavljeni svi koji su u klubu. Odluka neće biti laka.

Vladan Milojević se ne plaši emotivnog pražnjenja protiv Napolija, kako kaže njegovi momci su uvek motivisani.

– Nemam čega da se plašim, navikli smo na sve to. Kad igrate narednu utakmicu sve do tada se poništava. Napoli je prošlost, najbitniji je Partizan i svaka naredna utakmica. Ovo nam je najbitnija utakmica u sezoni… Kod profesionalaca je kao kod specijalaca, moraju da ignorišu bol. Nema umora, nema izgovora.

Kada je reč o startnoj postavi, Milojević je bio zagonetan kao i uvek.

– Imam neke dileme, uvek ih imam. U formiranju tima ima puno faktora koje uzimam u obzir, pa uvek imam o čemu da razmišljam. Partizan? Ne mogu da vam kažem ništa – zaključio je Milojević.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!