MIRKOVIĆ NA POTEZU: ISKUSTVO ili MLADOST, za šta će se ODLUČITI?

Trener Partizana danas ima veći izbor igrača u odnosu na meč sa Radom, ko će biti u startnih 11?

 

Posle pet uzastopnih pobeda, zahvaljujući kojima je došla na “minus dva“ u odnosu na Crvenu zvezdu, ekipa Partizana danas ima priliku da se probije na lidersku poziciju, bar do srede kada će aktuelni šampion odigrati svoj odloženi meč sa Napretkom u Kruševcu.
Ogroman motiv večeras će imati ekipa Zorana Bate Mirkovića, mnogi ih potcenjuju ovih dana, imajući u vidu da će protiv sebe imati novog učesnika Lige šampiona, ekipu koja nije izgubila nijedan bod u Superligi od početka sezone i nije niti jednom poražena još od zimus i revanš meča sa CSKA u Moskvi…
Realno, Crvena zvezda jeste favorit, ali na crno-belima je da pokažu hrabrost i pokušaju da makar ponove partiju iz prvog meča sa turskim Bešiktašom, pa možda i više od toga.
Preneli smo već, gosti iz Ljutice Bogdana imaju jedan neočekivan problem sa sastavom uoči derbija, a kada je u pitanju sastav Partizana, trener Mirković je još pre dva dana na konferenciji za medije istakao da ima samo jednu dilemu.
Jasno je da se u tim vraća Nemanja R Miletić, koji je izdržao suspenziju i njega ćemo najverovatnije ponovo gledati uz desnu aut-liniju, dok će štoperski tandem Marković-Valijente ostati nepromenjen.
A kada je u pitanju pomenuta Mirkovićeva dilema, utisak je da je to ona u veznom redu – ko će činiti tandem defanzivnih veznih u ovom meču?
Primetno je da je novajlija Aleksandar Šćekić Mirkovićev “čovek od poverenja“, ekspresno se ustalio u timu i treba ga i večeras očekivati od prvog minuta.
Pitanje je samo hoće li uz njega biti Saša Zdjelar, koji u poslednje vreme pada u drugi plan, eventualno Milan “Lola“ Smiljanić koji ima ogromno iskustvo u derbijima, ali koji u je prethodnim mečevima imao minimalnu minutažu, ili Šćekićev saigrač iz reprezentacije Crne Gore Nebojša Kosović.
Možda je ova poslednja opcija i najrealnija, ali ne treba isključiti i da Mirković iznenadi.
Potencijalno iznenađenje moglo bi da bude i u ofanzivnoj liniji tima, da šansu ponovo dobije Nemanja Nikolić, asistent kod pobedonosnog gola iz meča sa Radom, ali utisak je da su za to male šanse, jer bi u tom slučaju bio okrnjen već ustaljeni trio Zakarić-Pantić-Janković iza najisturenijeg Rikarda.
Utakmica počinje u 19 časova, reporteri “Sportskih“ biće na licu mesta, očekujte zanimljive sadržaje iz Humske na našem sajtu.
http://maxsport.today/2018/09/nesreca-za-zvezdu-ovaj-igrac-nije-spreman-za-danasnji-mec/
<strong><a href=“https://www.facebook.com/maxsport.rs/?fref=ts“ target=“_blank“>LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!</a></strong>