NAPOKON: Krstajić PROGOVORIO!?

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da su turbulencije oko nacionalnog tima više bile bez razloga i da „prelazi preko nekih stvari“ i da ne želi da se vraća na njih.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je danas spisak igrača na koje računa za duele sa Crnom Gorom i Rumunijom u Ligi nacija.

„Bilo je mnogo turbulencija u poslednjih mesec-dva, možda sa razlogom, ali mislim da više bez. Takav sam, kakav sam, preko nekih stvari prelazim jer je Srbija iznad svih nas. Ne bih više da se vraćam na te stvari“, rekao je Krstajić novinarima prilikom objave spiska.

Mijat Gaćinović je pozvan u reprezentaciju, ali ponovo nema brojnih igrača poput Luke Milivojevića i drugih.

Krstajić je kazao da nije bio u dilemi da li da zove Gaćinovića, dok je za Milivojevića naveo da je „odličan momak i fudbaler“.

„Ne gledam u prošlost, nego u budućnost. Luka je odličan momak, pravi ‘fajter’ i ne treba trošiti reči o njegovim ljudskim i igračkim kvalitetima. Priča o tim stvarima više ne pije vodu, nema razloga da se bavimo takvim stvarima“, kazao je Krstajić.

On je istakao da je u Ligi nacija važan rezultat, ali i podmlađivanje reprezentacije.

„Ideja je da mladim igračima dajemo šansu, ‘zlatni orlići’ su bili na Svetskom prvenstvu, sada ih je priključeno još nekoliko. Kroz Ligu nacija treba da napravimo i rezultat, ali i da podmladimo ekipu. Luku nema šta da proveravamo, znam kakav je kvalitet kao igrača i momka, nije sporno. Treba da proverim mlađe. Nemam opterećenje, alibi i kompleks, idemo da budemo prvi, da pobedimo i Crnu Goru. Kada budem odlazio, otići ću čistog obraza, da nekome napravim put kojim ja možda nisam išao“, rekao je Krstajić.

Debitant je Branko Jovičić iz Crvene zvezde.

„Pratili smo ga duže vreme i smatram da ima kvalitet i karakter za reprezentaciju. Pričao sam sa njegovim trenerom Vladanom Milojevićem i rekao mi je sve u superlativu. Zaslužio je igrama u Crvenoj zvezdi da se nadje na spisku za naredne dve utakmice“, rekao je Krstajić.

Luka Jović, Marko Grujić i drugi su u dogovoru sa selektorom Goranom Đorovićem u mladoj reprezentaciji Srbije.

Selektor je kazao da su mu svi igrači podjednako bitni.

„Meni su svi igrači podjednako bitni za kolektiv. I taj 23. treba da se oseća ugodno, onako kako treba da se oseća reprezentativac Srbije, da je bitan šraf u sistemu“, kazao je Krstajić.

Srbiji slede gostovanja Crnoj Gori i Rumuniji, u utakmicama u kojima želi da napravi što bolji rezultat.

„Cilj je da budemo prvi u grupi. Idemo na pobedu već u prvoj utakmici sa Crnom Gorom. Čeka nas paklena atmosfera. Svaka naredna utakmica je ključna“, dodao je.

Krstajić nije želeo da otkrije da li će koristiti špiceve Aleksandra Mitrovića i Aleksandra Prijovića zajedno u sastavu, ali je naveo da je „za očekivati“ da se pojavi ta opcija jer su naredne dve utakmice veoma bitne.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!