ODUŠEVIO GROBARE: Evo šta je trener Partizana imao da kaže pred Radnički!

Bata imao ceo tim za derbi kola, poštuje Radnički i ne plaši se ničega.

Derbi 10. kola Super lige igra se u Nišu, gde Radnički dočekuje Partizan. Trener crno-belih Zoran „Bata“ Mirković kaže da je to najvažnija utakmica za njegov tim, zato što je sledeća.

„Kao što često znamo da kažemo, prva sledeća utakmica je najvažnija, a Radnički to i jeste: izvanredna ekipa, izvanredno vođena u vrhu je tabele, kao i mi, i sigurno nas čeka jedan težak zadatak. Nadam se da će utakmica biti zanimljiva i da će biti dosta publike“, rekao je Mirković.

Radnički je drugi na tabeli, a Partizan treći zbog gol-razlike, jer obe ekipe imaju isti skor: šest pobeda, dva remija i poraz.

„Izuzetno dobra ekipa, imaju zaista dosta dobrih pojedinaca, iskusnih i mladih i imaju strance koji su izuzetno kvalitetni. Dosta stvari polazi i potiče od Drinčića, koji je glavni pokretač njihovih akcija, prekaljeni prvotimac, igrao je u Partizanu i u reprezentaciji Crne Gore.

Ima izvanredan pas i izvanredan prekid. Dosta su čvrsta ekipa, angažovana, disciplinovana, borbena, jaki su na svim pozicijama. Lalatović na tu ekpu prenosi svoje znanje, iskustvo i energiju, i vidi se njegov potpis“, pun je reči hvale trener Partizana o svom sutrašnjem rivalu.

Što se tiče kadrovske situacije, Rikardo je imao malo problema posle derbija, ali trener ima sve igrače na raspolaganju osim Zorana Tošića i Zlatana Šehovića, koji su duže odsutni.

Naravno, novinari su morali trenera da pitaju o derbiju. Bilo je reči i o telefonskom pozivu, a predstavnici medija su pitali trenera da li je stavljena tačka na derbi ili se još priča o njemu.

„Stavljena je tačka, a da se priča – priča se. I to je pokazatelj da je derbi koji smo odigrali bio na zadovoljavajućem nivou. Mi smo svoju misiju ispunili. Moramo da ostavimo to iza sebe, jer jednostavno obaveze koje dolaze nas teraju da tako razmišljamo“, rekao je Mirković.

Novinari su takođe pitali trenera da li se plaši sudija, jer je u javnosti bilo mnogo priče o penalima koji se sude za Radnički.

„Ne plašim se, pogotovo jer sam čuo da sudi naš najbolji arbitar, a ne bih se plašio ni u suprotnom“, kratko je rekao Mirković o duelu koji će suditi Milorad Mažić.

Niš je poznat kao crno-beli grad, da li trener očekuje da bude više navijača Partizana možda?

„Očekujem da bude dosta publike, igraju ekipe koje su u vrhu tabele, dve dobre ekipe, tako da sigurno da će ta utakmica predstavljati praznilk fudbala u Nišu. Naravno, nadam se da će doći dosta naših navijača“, rekao je Mirković.

Neizbežna tema bila je i spisak reprezentacije Srbije za utakmice u Ligi nacija, na kome nema nijednog igrača Partizana.

„Ne bih to komentarisao. Ne znam koliko ima Srba, ali svako bi sastavio svoj spisak. Ipak, to je konačna odluka samo selektora. Na mojim momcima je da vredno rade i dobro igraju i tako se možda nametnu selektoru Mladenu Krstajiću“, rekao je Mirković.

BRAVO: Srpkinja ISPISALA novu istoriju!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!