PARIZ, LIVERPUL I NAPULJ: Evo koliko treba da izdvojite da biste gledali Zvezdu u gostima!

Navijači Crvene zvezde dve i po decenije su čekali da na megdan idu velikim evropskim klubovima u Ligi šampiona i to su najzad dočekali, a ukoliko žive u Srbiji i žele da svoj klub bodre na gostujućem terenu – u Parizu, Liverpulu i Napulju, potrebno je da izdvoje čitavo malo bogatstvo.

FSS ODOBRIO, GROBARI SLAVE: Loše vesti za Zvezdu pred večiti derbi!

Obojiti Grad svetlosti u crveno-belo

Na prvo gostovanje crveno-beli idu u Pariz 3. oktobra, a da biste iz Srbije do tamo otputovali avionom i to uz povratnu kartu, morali biste da izdvojite 40.993 dinara, plus takse koje iznose 15-20 evra. To je trenutna cena karata, a s obzirom na to da je zainteresovanost velika, iznos će nesumnjivo rasti. Putovanje bi podrazumevalo polazak jutro pre utakmice, dok je povratak veče posle, pa biste tako imali vremena da ceo dan provedete u Gradu svetlosti. Ukoliko odlučite da putujete biznis klasom, ova suma doseže do 108.423 dinara.

Noćenje u prosečnom hostelu, ukoliko prespavate u zajedničkoj sobi, je između 30 i 50 evra, a ukoliko želite privatnost i da zasebno uzmete smeštaj, to zadovoljstvo ćete teško pronaći ispod 120 evropskih novčanica. Ulaznice za utakmicu Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene-zvezde još uvek nisu puštene u prodaju, ali kako u mečevima domaćeg prvenstva Francuzi ulaz naplaćuju ne manje od 30 evra, može se računati da će ulaznica za navijače Zvezde biti oko 50. Dakle, put avionom u Pariz bi vas, u sopstvenoj režiji, u najboljem slučaju koštao: avion 40.993, takse 15 evra, prenoćište 35, ulaznica 50 evra, hrana i dodatni troškovi 75 evra, sve zajedno oko 61.643 dinara. Postoji i jeftinija varijanta: umesto da platite skoro 41.000 dinara za mesto u avionu, prevoz autobusom bi vas koštao oko 110 evra u jednom pravcu, a oko 145 je povratna karta.

Iz Srbije do Enfilda i nazad

Put u Liverpul je zasebna priča. Mnogima je san da na čuvenom „Enfildu“ gledaju meč i uživaju u atmosferi koju prave tamošnji ljubitelji fudbala, a ukoliko u toj utakmici učestvuje i Crvena zvezda, to je za „delije“ – pravi pogodak. Pre svega, trebalo bi se pozabaviti vizom, jer bi svaki dalji trud, bez dobijanja ovog dokumenta – bio uzaludan. Taksa za vađenje vize iznosi 110 evra, uz dodatne troškove overavanja dokumenata, za koje bi trebalo izdvojiti skoro 40 evropskih novčanica. Budući da za Liverpul nema direktnih letova, iz Beograda bi 24. oktobra morali da letite za London, a to zadovoljstvo sa povratkom dan kasnije, po sadašnjim cenama bi koštalo 32.312 dinara, plus takse 15-20 evra.

Voz od Londona do Liverpula košta oko 180 evra u jednom pravcu, a ukoliko rezervišete povratnu kartu, na ovu sumu bi dodali 50 evropskih novčanica. Englezi će vam vrlo rado preporučiti da „što češće presedate“ jer su tako iznosi koje treba izdvojiti – manji nego kada iz tačke A u tačku B na mapi „putujete odjednom“. Postoje i trenuci kada, zbog popusta „u poslednji minut“ putovanje vozom na relaciji London – Liverpul košta i 30-ak evra, ali u tako nešto se ne treba uzdati kao izvesnost, već samo kao srećni splet okolnosti. Kada je o stadionu reč, cena karte za gostujuće navijače na meču Liverpula i Zvezde iznosi 50 evra. Prenoćište u hostelu sa doručkom može da se nađe za oko 50 evra, a pretpostavimo da na ovaj put morate poneti i najmanje 75 evra za hranu i dodatne troškove. Dakle, viza 110, overe dokumenata 40 evra, avionska karta (povratna) 32.312 dinara, vozna karta (povratna) 230 evra, ulaznica 50, hostel 50, hrana i dodatni troškovi 75 evra, sve zajedno – 97.802 dinara.

Do Vezuva – Najbliže, a najskuplje
Peto kolo Lige šampiona je rezervisano za duel našeg šampiona sa Napolijem u Italiji. „Svi putevi vode u Rim“, pa tako i ovaj, jer direktan let za Napulj iz Beograda nije moguć. Ukoliko biste 27. novembra ujutru doputovali u Rim, presedanje na avion bi vas u Napulj dovelo istog dana u večernjim časovima, dok bi povratak bio 29. ujutro. Ovako iskombinovan put avionom košta 76.186 dinara plus takse 15-20 evra. Dva prenoćišta, uz računicu da jedno noćenje u prosečnom hostelu za turiste može da se pronađe za 20 evra, koštaju 40. Za hranu i ostale troškove minimalno bi trebalo poneti 75 evra. Ulaznice za meč koštaju preko 80. Ovakva avantura bi, u ovoj režiji, koštala u najboljem slučaju 100.966 dinara.

Naravno, postoje verzije po kojima je moguće uzeti let lou kost kompanija iz Budimpešte, međutim, iako jeftinije, cene karata su i u toj režiji izuzetno poskupele zbog povećane zainteresovanosti, pa su samo oni sa najviše sreće uspeli da prigrabe jeftine karte (za 50-ak evra dan posle žreba za Ligu šampiona), dok one sada koštaju tri do četiri puta više. A i treba stići do Budimpešte.

Ukoliko u Napulj želite da idete automobilom, troškovi goriva i putarina bi u jednom pravcu (prolaskom kroz Hrvatsku i Sloveniju) iznosili oko 230 evra, tj. za ukupan put oko 460. Varijanta da se u sopstvenoj režiji dođe do Bara, pa trajketom do Barija, potom kolima do Napulja – i nazad, košta oko 440 evra (u jednom pravcu: 60-ak evra do crnogorskog primorja + 110 za trajekt i prenos vas i vozila preko Jadranskog mora + 50 evra od Barija do stadiona pod Vezuvom, uz uračunato gorivo i putarine), pa je gotovo ista cena za putovanje preko Hrvatske i Slovenije, odnosno kroz Crnu Goru pa preko mora.

Ukoliko u Napulju prenoćite jednu noć, to je dodatnih 20 evra, ulaznica za meč će vas koštati oko 80, a tu su i dodatni troškovi uključujući i hranu – oko 75 evra… U ovoj režiji bi gostovanje koštalo znatno manje nego avionom, pa bi za njega trebalo izdvojiti oko 75.000 dinara.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!